Kontrolni centar u iOS-u 18 doživjet će najveće promjene u proteklih sedam godina

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BLOOMBERGOV novinar Mark Gurman nedavno je otkrio da će operativni sustav iOS 18 donijeti značajna poboljšanja u Control Center. Tvrdi da će ove nadogradnje predstavljati najveći redizajn od uvođenja iOS-a 11 2017. godine. Control Center, kojem se pristupa prelaskom prsta prema dolje iz gornjeg desnog kuta zaslona na iPhoneu X i novijim modelima, sada će nuditi prilagodljiv izgled i podršku za prikaz na više stranica.

Novi izgled omogućit će korisnicima da prilagode cijeli Control Center

Novi dizajn omogućit će korisnicima da prilagode ili uklone gumbe putem opcije Postavke, pružajući personaliziranije iskustvo. Trenutačno, korisnici mogu prilagoditi samo donju polovicu kontrolnog centra, koja uključuje kontrole kao što su svjetiljka i način rada niske potrošnje. Novi izgled omogućit će korisnicima da prilagode cijeli Control Center, čineći ga učinkovitijim i lakšim za korištenje.

Osim toga, obnovljeni Control Center podržavat će prikaz na više stranica, što će korisnicima omogućiti fleksibilnije prilagodbe opcija kontrole, pružajući sveobuhvatnije i organiziranije sučelje.

Gurman je također otkrio da će obnovljeni Control Center uključivati novi glazbeni widget koji će se protezati cijelom širinom Control Centra i uključivati više vizualnih elemenata poput omota albuma. 

Ovo ažuriranje najavljuje se kao najveći redizajn Control Centra od njegovog početka, što odražava stalne napore Applea da poboljša korisničko iskustvo i funkcionalnost svojih uređaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.