Kuhari, radnici u restoranima i drugi kunu se u ovaj prašak za čišćenje tava

Foto/Screenshot: TikTok/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRAŠAK za čišćenje Bar Keepers Frienda odavno je legendaran u ugostiteljskoj industriji. Sposoban je ukloniti tvrdokornu hrđu i nagomilane masnoće koje su se godinama zadržale na posuđu, štednjacima i pećnicama, ali i vratiti sjaj roštiljima.

@tidyupper Bars keeper is a life saver! 🙌🏽 #barskeeperfriend #cleantok #clean #potcleaning #scrub #stainlesssteel #potsandpans #panclean #sahm #cleaninghacks ♬ Aesthetic Girl - Yusei

Aktivni sastojak Bar Keepers Frienda je oksalna kiselina koja, jednostavno rečeno, razgrađuje molekule u naslagama hrđe, zagorjele i stvrdnute hrane te masnoće. Dok čisti mrlje, istovremeno polira površinu, čineći rabljeno posuđe svježim, sjajnim i, najvažnije, ponovno upotrebljivim.

Prašak za čišćenje, cijena je 16.70 eura

Kako se koristi?

Prašak prospite na vlažno posuđe i započnite s ribanjem pomoću navlažene krpe ili spužve. Ovisno o tome koliko su vaše tave oštećene, može biti potrebno uložiti malo truda u čišćenje, no rezultati će opravdati dodatni napor.

Ovaj čistač u prahu izuzetno je efikasan ne samo u čišćenju lonaca i tava već ga možete koristiti i za uklanjanje mrlja, hrđe, tragova sapuna i mineralnih naslaga s umivaonika, aparata, površina koje nisu od kamena, kade, WC-a, pločica i vinila. Nemojte ga koristiti na površinama od zlata, srebra, poliranog kamena, lijevanog željeza te lakiranih, obojenih ili zrcalnih površina. 

Mnogi su kupci za ovaj proizvod saznali od kuhara ili radnika u restoranu

Više od 5000 kupaca dalo je ovom proizvodu ocjenu s pet zvjezdica na Amazonu, a od tih ljudi mnogi su rekli da su za njega saznali od kuhara, zaposlenika restorana i vlasnika barova.

"Moj sin, koji je kuhar, mi je preporučio ovo", napisala je jedna recenzentica. "Ne mogu vjerovati da sam živjela bez ovoga tako dugo. Ploča štednjaka blista, lonci izgledaju kao novi. Prvi put je bilo potrebno malo truda (ovisno o stanju stvari, moje su bile prilično zapuštene), ali je zaista očistilo."

"Primijenio sam ovo na loncima, tavama i priboru od nehrđajućeg čelika, kao i na aluminijskim plehovima za kekse. Svi izgledaju gotovo kao novi", podijelio je još jedan zadovoljni korisnik.

"Primijetio sam malo hrđe na sudoperu i bio sam zabrinut da je nikada neću moći ukloniti, pa sam odlučio isprobati ovo kao posljednju nadu, ne očekujući previše", napisao je drugi korisnik. "No ne samo da je djelovalo, već nije zahtijevalo nikakav napor, i hrđa je potpuno nestala za manje od 60 sekundi!"

Bilo da želite smanjiti kućanske troškove produljenjem vijeka trajanja već posjedovanog posuđa ili se nadate izvući još nekoliko godina iz lonca ili tave koji ima posebnu sentimentalnu vrijednost, Bar Keepers Friend će vam biti od velike pomoći.

Pročitajte više