LG planira prikazivati oglase na TV-ima dok su u stanju mirovanja?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANSKI tehnološki portal FlatpanelsHD nedavno je recenzirao novi LG G4 OLED TV i otkrio da televizor prikazuje oglase prije nego što se aktivira screensaver, koji se obično pojavljuje kada televizor nije u upotrebi. Zanimljivo je da se ti oglasi ne mogu preskočiti, unatoč visokoj cijeni uređaja od 2200 eura.

Kako navodi portal, većinom su to sponzorirane poruke LG-a ili njegovih partnera. Na primjer, jedan od oglasa promovirao je LG Channels, besplatnu aplikaciju za gledanje televizije. Portal FlatpanelsHD napominje da se prikazuju i reklame za druge proizvode i usluge.

Zašto se pojavljuju oglasi na tako skupom uređaju?

Iako postoji mogućnost isključivanja oglasa kroz Dodatne postavke, iznenađujuće je da se oglasi uopće pojavljuju na uređaju tako visoke cijene. Portal piše da LG prikazuje iste oglase jednako često i na svojim jeftinijim modelima.

Prema portalu, iza ove inicijative stoji LG Ad Solutions, odjel zadužen za oglašavanje na LG pametnim televizorima. Prema izjavi Chrisa Weilanda, direktora za marketing proizvoda u LG Ad Solutionsu, oglasi koji se prikazuju dok je televizor u mirovanju predstavljaju važan iskorak u privlačenju pažnje gledatelja.

Ovi oglasi se prikazuju preko cijelog ekrana u trenucima kada televizor nije aktivan, s ciljem povećanja vidljivosti brendova. Weiland je istaknuo da su povratne informacije i rezultati istraživanja pokazali kako takvi oglasi privlače pažnju i potiču korisnike na interakciju, zbog čega su postali važan dio LG-jeve oglašivačke ponude.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.