Pitali smo Saponiju o promjeni volumena pakiranja omekšivača. Evo pojašnjenja

Foto: saponia.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA DRUŠTVENIM mrežama korisnici su se raspisali o ambalaži proizvoda omekšivača domaće tvrtke Saponia koja ih dovodi u zabludu vezano uz to koliko se proizvoda nalazi u boci. Naime, Saponia je smanjila zapremninu, mililitražu proizvoda, ali je sam dizajn, odnosno veličina boce omekšivača ostala ista. 

Saponia je na ambalaži proizvoda deklarirala točnu, smanjenu količinu.

Obratili smo se Saponiji za pojašnjenje da bismo saznali o čemu se tu radi i zašto je promijenjena mililitraža proizvoda, a izgled ambalaže je ostao isti. Njihov odgovor prenosimo niže.

"Od početka ove godine značajno su povećane cijene troškova proizvodnje"

"Od početka ove godine značajno su povećane cijene troškova proizvodnje što uključuje sirovine, ambalažu i energiju. Saponia je vodeći proizvođač deterdženata i sredstava za čišćenje u Hrvatskoj i takvu poziciju je osigurala zahvaljujući kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete proizvoda.  

Cjelokupna proizvodnja odvija se na jednoj lokaciji za razliku od multinacionalnih kompanija koje imaju proizvodnju u više tvornica i država te vrlo lako mijenjaju proizvodni program ovisno o situaciji i potrebama za određeno tržište", napisali su.

"Promjena boce u smislu volumena i dizajna je proces koji ima svoj vremenski tijek"

"Saponia u okviru tvornice ima proizvodnju plastične ambalaže tako da su sve boce u koje se pakiraju tekući deterdženti, omekšivači i sredstva za čišćenje razvijene i proizvedene unutar tvornice. Promjena boce u smislu volumena i dizajna je proces koji ima svoj vremenski tijek, a zbog izazova s dobavljivošću materijala, rokovi isporuke formatnih dijelova su značajno produženi, te za neke dijelove strojeva traju preko pola godine.

S druge strane promjena oblika, odnosno volumena boce je značajan financijski trošak koji dostiže i do nekoliko desetaka tisuća eura po pojedinom formatu, tj. obliku boce", istaknuli su. 

Nisu htjeli prenijeti trošak na krajnjeg potrošača pa su odlučili smanjiti volumen pakiranja uz zadržavanje kvalitete

"U trenutku kad nam je situacija na tržištu nabave postala nepovoljna te je opcija bila prenijeti trošak na krajnjeg potrošača, odlučili smo se na smanjenje volumena pakiranja uz zadržavanje premium kvalitete. Istovremeno smo pokrenuli projekte izmjena volumena ambalaže što je završeno za dio programa dok je za omekšivače taj proces u završnoj fazi.

Volumeni boca za neke proizvode su veći nego deklarirani sadržaj, no jamčimo da je masa proizvoda u skladu s deklaracijom na ambalaži što je definirano Pravilnikom o pakovinama i predmetima opće uporabe i Zahtjevom na kvalitetu.

Sam proces kontrole svih naših proizvoda je ustrojen tako da imamo kontrolu tijekom samog procesa proizvodnje, a isto tako i kroz naknadnu kontrolu, gdje na temelju slučajnih uzoraka izuzetih iz proizvodnje imamo mogućnost naknadnog uvida u kvalitetu i nivo punjenja svih naših proizvoda", naveli su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.