Među najboljim lokacijama za proslavu Valentinova našla se i dva mjesta u Hrvatskoj

Foto: pexels/shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BLIŽI nam se najromantičniji dan u godini, Valentinovo, a ako ste se odlučili za romantično putovanje, imamo i preporuku za vas. Europe Best Destinations objavio je listu najromantičnijih destinacija u Europi, a na njihov popis uvrštene su i dvije lokacije u Hrvatskoj, Opatija i otok Galešnjak, poznatiji kao otok ljubavi.

Ova naša dva mjesta našla su se na popisu s popularnim destinacijama u Europi poput Verone, Budimpešte, Pariza, Rima, Venecije, Grčke i Španjolske.

Opatija

Kvarner ima poseban šarm, a Opatija je jedan od dragulja ove regije. Opatija je doista jedinstvena, mješavina je Ženeve zbog svoje otmjenosti i elegancije, Monaca zbog svojih prekrasnih hotela, ali i jezera Como zbog svoje veličanstvene šetnice Lungomare koja se pruža duž obale.

Preporuka smještaja

Teško je odoljeti ljepotama i bogatstvima Opatije. Kontrasti planina, zelenih parkova i modrog mora čine Opatiju savršenom destinacijom za romantični bijeg za Valentinovo. 

Na Bookingu smo pronašli povoljan smještaj, objekt Oasis Apartments Opatija, nalazi se na 500 metara od plaže Slatina te nudi vrt i terasu. Smještaj je klimatiziran i ima popločani dio dvorišta. U sklopu objekta dostupno je i privatno parkiralište.

Sve jedinice uključuju kauč, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, dobro opremljenu kuhinju s blagovaonicom, sef i vlastitu kupaonicu s ogrtačima. Jedinice također sadrže hladnjak, pećnicu, ploču za kuhanje, električno kuhalo i aparat za pripremu kave. Najmlađi gosti mogu se zabaviti na dječjem igralištu u sklopu apartmana.

Cijena noćenja je 45 € (339.05 kn), a raspoloživost provjerite ovdje.


Otok Galešnjak

Otok Galešnjak u blizini Nina jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a svrstan je među najbolja mjesta za prosidbe u Europi. Svojim srcolikim oblikom privlači posjetitelje diljem svijeta, a obići ga možete brodom ili na krstarenju koje uključuje obilazak. 

Preporuka smještaja

Otok Galešnjak je u privatnom vlasništvu, pa mjesta za noćenje nema. No možete potražiti hotele i apartmane na susjednom otoku Pašmanu ili na kopnu odmah uz obalu s pogledom na susjedne otoke.

Na Bookingu smo pronašli apartmane Cvita, koji se nalaze u naselju Neviđane na otoku Pašmanu, na 1.7 km od plaže Strand. Objekt nudi dječje igralište, vrt i besplatno privatno parkiralište.

Sve jedinice uključuju terasu, potpuno opremljenu kuhinju s hladnjakom, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana, perilicu rublja i vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem. U sklopu apartmana dostupan je roštilj, a u okolici gosti mogu uživati u vožnji bicikla.

Cijena noćenja u studio apartmanu je 74 € (557.55 kn), a raspoloživost pogledajte ovdje.