Ovo su trenutačno vodeći modni brendovi i najtraženiji komadi

Foto: mytheresa.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SVIJETU mode, Miu Miu i Prada nastavljaju svoju dugogodišnju borbu za prevlast. Miuccia Prada, kao glavna dizajnerica jednog brenda i osnivačica drugog, stoji na čelu najprestižnijih svjetskih luksuznih marki. Iako se često natječu na Lyst Indeksu, nedavno je Miu Miu povratio titulu broj jedan, zamijenivši Pradu koja je bila na vrhu 2023. godine.

Stiglo je prvo tromjesečno izvješće Lyst Indexa za 2024. godinu. Lyst sastavlja i objavljuje listu najpoželjnijih svjetskih marki i proizvoda na temelju pretraživanja, prodaje, pregleda i statistike društvenih medija.

Miu Miu se istaknuo kao vodeći brend, s porastom online pretraživanja od 8% u početku 2024., što je značajan rast od 57% u odnosu na prethodnu godinu. Njihovi ključni komadi dominiraju listom najpopularnijih proizvoda. Uspon Miu Miua potpomogle su sjajne revije i viralne suradnje, osiguravajući mu stabilnu budućnost, a njihov model tenisica New Balance 530SL postao je najtraženiji artikl sezone.

Tenisice Miu Miu x New Balance 530 SL, cijena je 850 eura

Moncler, Jacquemus i Diesel polako gube na popularnosti

Dok se Prada spustila na drugo mjesto, Saint Laurent pod vodstvom Anthonyja Vaccarella debitirao je među prvih pet zahvaljujući spektakularnoj reviji na Tjednu mode u Parizu. Njihov uspjeh rezultirao je 10% porastom pretraživanja u prvom tromjesečju.

S druge strane, čini se da je Balenciaga prebrodila kontroverze te se ponovno bori za mjesto favorita među slavnima, što ih je podiglo s 12. na osmo mjesto na ljestvici. Napredak su također ostvarili brendovi poput Valentina, Skimsa i Louis Vuittona, dok su Moncler, Jacquemus i Diesel polako izgubili na popularnosti.

Dok su elegantna odjeća i dodaci Miu Miua dominirali najtraženijim artiklima u prvom kvartalu, nekoliko drugih brendova također se našlo na popisu.

Alaïa je debitirala na ljestvici najpopularnijih robnih marki The Lyst Index s rastom pretraživanja od 49% u posljednja tri mjeseca. Njihove Mary Janes cipele, predstavljene 2022., i dalje su tražene diljem svijeta, potičući trend pretraživanja ravnih tenisica s ukrasima koji je porastao za 43% u ovom kvartalu. Ovo je drugi put da su Mary Janes Alaïa na listi najtraženijih proizvoda, nakon mrežastih verzija u drugom tromjesečju 2023.

Alaïa balerinke, cijena je 950 eura

Pojavljivanje Palome Elesser, Cardi B i Kim Kardashian u haljinama Ricka Owensa potaknulo je veliku popularnost brenda, posebno pripijene haljine Prong Down Dress, što je rezultiralo porastom od čak 165%. Viralnost je postavila Owensa na osmo mjesto na ljestvici popularnosti. S druge strane, Carhartt WIP je dokazao da su klasični komadi uvijek u trendu, pri čemu je njihova jakna Detroit proglašena petim najpopularnijim artiklom u prvom kvartalu 2024. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.