MWC 2024: Google Pixel 8 osvojio je nagradu za najbolji pametni telefon u 2023.

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PIXEL 8 donosi značajna unapređenja Googleovoj vodećoj seriji pametnih telefona, a nedavno je dobio i priznanje, osvojivši titulu "Telefon godine 2023." na Mobile World Congressu (MWC). Svake godine na MWC-u, GSMA organizira dodjelu nagrada pod nazivom Global Mobile Awards, koja obuhvaća širok spektar priznanja za mobilnu industriju, uključujući "Najbolji napredak mobilne tehnologije", "Najbolju infrastrukturu mobilne mreže" i druge. U kategoriji "Uređaj", jedna od najprestižnijih nagrada je "Najbolji pametni telefon".

Ovogodišnji kandidati su bili iPhone 15 Pro, OnePlus Open, Samsung Galaxy S23 i Samsung Galaxy Z Flip 5, kao i Google Pixel 8.

Google Pixel 8 odnio je nagradu i na kraju je proglašen "Najboljim pametnim telefonom" 2023. Rick Osterloh, američki izvršni direktor i viši potpredsjednik za uređaje i usluge u Googleu, objavio je o pobjedi na Twitteru/X-u.

Isporučili su "oko 10 milijuna" Pixel telefona

Kako prenosi 9to5google, Appleov iPhone 14 Pro osvojio je titulu 2023., dok je iPhone 13 Pro Max osvojio godinu prije. Godine 2021. pobijedio je Galaxy S21 Ultra, ali ovo je prvi put da je Google preuzeo tu titulu. Pixel 6 Pro bio je u užem izboru 2021. godine. Prema najnovijim informacijama, Google je 2023. isporučio "oko 10 milijuna" Pixel telefona.

Pročitajte više