Nacionalni park Brijuni oaza je prekrasnog biljnog i životinjskog svijeta

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NACIONALNI park Brijuni jedan je od najljepših i najpoznatijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj te jedan od najuređenijih nacionalnih parkova u Europi.

Brijuni se nalaze koji kilometar zapadno od istarske obale, nasuprot Fažane, te se sastoje od 14 otoka i otočića.

Popularno su odredište turista i ljubitelja prirode. Ako se odlučite posjetiti ovo zaista čarobno mjesto, posebno će vas oduševiti bogati biljni i životinjski svijet koji je raznovrstan i očaravajući.

Egzotične vrste

Flora i fauna su ovdje vrlo specifične. Površinu prekrivaju travnjaci i parkovi, a u parku postoji šestotinjak autohtonih i osamdesetak alohtonih vrsta.

Jeleni lopatari i aksisi, mufloni, pauni i zečevi slobodno šetaju parkom tako da ćete se susresti s brojim životinjama. Na Velikom Brijunu nalazi se Safari park, osnovan 1987. godine, u kojem se mogu vidjeti mnoge egzotične vrste kao što su ljame, zebre i slonovi.

Osim prirodnih ljepota, na Brijunima se nalaze brojni kulturni spomenici i građevine, od kojih su najpoznatiji rimski ladanjski dvorac s termama iz prvog stoljeća nove ere, Venerin hram i bazilika Svete Marije (iz 5. stoljeća).

Idealno mjesto i za aktivni odmor

Ako ste ljubitelj aktivnosti na otvorenom, onda je ovo idealno mjesto za vas. Na otoku su duge biciklističke i pješačke staze. Osim toga, bogata je ponuda morskih aktivnosti. Možete se voziti čamcem, brodom ili gliserom. Ako volite roniti, za to postoje tri lokacije, Grunj, Sv. Jerolim i Peneda.

Preporuka smještaja

Ako se odlučite posjetiti Brijune i uživati u njihovim brojnim ljepotama, preporučujemo vam smještaj u Hotelu Neptun, koji se nalazi u okviru Nacionalnog parka Brijuni, na lokaciji okruženoj morem i prirodom.

Sve sobe u hotelu uključuju radni stol, TV i vlastitu kupaonicu. Također imaju balkon. Iz pojedinih soba pruža se pogled na more.

Besplatne ulaznice za park

Gosti ostvaruju pravo na besplatne ulaznice za Nacionalni park Brijuni i obližnje muzeje. Hotel nudi brojne aktivnosti na otvorenom i sportske aktivnosti. U cijenu boravka uključena je usluga prijevoza brodom do objekta na dan prijave i od objekta na dan odjave, kao i jedna plovidba brodom dnevno u smjeru Brijuni-Fažane-Brijuni.

Cijena jednog noćenja u obiteljskoj sobi s balkonom i doručkom iznosi 190 € (1431.56 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje.