Najbolji hotel na svijetu nalazi nam se u susjedstvu. Evo koliko košta noćenje

Foto: booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSTOJI jako puno lijepih, luksuznih hotela na svijetu u kojima vrijedi odsjesti, ako vam to budžet dopušta, naravno. No jedan hotel sada, službeno, drži prvo mjesto najboljih na svijetu - Passalacqua s pogledom na talijansko jezero Como. Još u rujnu, prestižna organizacija The World's 50 Best proglasila je spomenuti hotel najboljim hotelom na svijetu u 2023. 

No ovaj hotel nije oduvijek bio hotel niti mu je to bila prvotna namjena. Hotel je otvoren zapravo tek nedavno, u lipnju 2022. godine. Prije toga mu se vlasništvo izmjenjivalo te je imao razne namjene, od privatne vile do posjeda za odmor. 

Godine 2018. Valentina De Santis i njezina obitelj - također vlasnici obližnjeg Grand Hotela Tremezzo - kupili su spektakularno imanje od američkog para i odlučili posjed otvoriti javnosti. Tako je nastao ovaj butik hotel sa samo 24 smještajne jedinice. 

Prekrasan pogled na jezero Como

Hotel se nalazi na zemljištu uz jezero koje je originalno bilo u vlasništvu pape Inocenta XI. koji je vladao Vatikanom samo dva mjeseca 1591. Početkom 1800-ih, grof Andrea Lucini Passalacqua sagradio je prostranu vilu, a za dizajn interijera bio je zaslužan švicarski dizajner Giocando Albertolli.

Godine 1829. Vincenzo Bellini skladao je dvije svoje poznate opere, Norma i La Sonnambula, u kućnoj glazbenoj sobi. Vlasnici su se mijenjali tijekom stoljeća, a svaki je dovodio svoj udio uglednih gostiju, od Napoleona Bonapartea do Winstona Churchilla.

Na posjedu se nalaze tri odvojene zgrade s glavnom vilom s 12 prostorija koja sadrži Bellinijevu glazbenu sobu, konjušnicu preuređenu u osam soba te četverosobna vila uz jezero koja uključuje prekrasnu privatnu blagovaonicu i kamin.

Na uređenju hotela nije se štedjelo

Vlasnici nisu štedjeli na opremanju hotela, fokusirajući se na talijanske obrtnike iz cijele zemlje. Od lustera od murano stakla posebno izrađenih za Passalacqua do 20 različitih vrsta mramora koji čine kupaonice, sve doprinosi osjećaju da, bez obzira na to gdje pogledate, imanje dosljedno nadilazi očekivanja.

Kako piše the Vogue, današnje uređenje posjeda spaja neoklasiku s modernim detaljima. Apartmani se mogu pohvaliti impozantnim i ogromnim (neki i preko tri metara visokim) staklenim lusterima, ali i sušilima za kosu marke Dyson. Televizori u sobama su skriveni, a neke sobe imaju pažljivo restaurirane freske, oslikane stropove i raskošne barokne elemente. 

Usred maslinika se može naći i teretana s najsuvremenijim trakama za trčanje. Hotel ima i luksuzno uređen bazen, a hotelski spa je spojen s tajnim tunelom koji vodi do jezera. Nekada davno su ga sluge koristile kao prolaz. 

Noćenje od 990 eura pa i do 3300 eura

Najljepši period za posjetu jezeru Como je od proljeća pa do jeseni. Ako iduće godine u tom periodu poželite odsjesti u ovom hotelu, noćenje se kreće od 990 eura pa i do 3300 eura. Ovisno o sobi ili apartmanu koji odaberete i datumu dolaska. S time da na Bookingu nema puno raspoloživih datuma za iduću godinu. 

Na toj platformi ovaj hotel ima visoku ocjenu od 9.9, a mnogi ga hvale kao idealnu destinaciju za medeni mjesec. "Raj. Odlična lokacija, prekrasni vrtovi i posjed, sjajno osoblje, odlična hrana", "Hotel je pravi dragulj i apsolutno nevjerojatan", "Prekrasno... kao san. Savršeno za medeni mjesec."

Smještaj možete vidjeti ovdje

Pročitajte više