Najmoćnije Surface prijenosno računalo ikad moglo bi se pojaviti kasnije ove godine

Foto: microsoft.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO Microsoftova linija Surface ima ikonski status, izvedba dosad nije uvijek bila njezina glavna prednost. No, zanimljive glasine koje su se pojavile ove godine sugeriraju da ćemo uskoro svjedočiti lansiranju najmoćnijeg Surface uređaja do sada, očekuje se da će to biti kasnije ove godine.

Proizvod o kojem je riječ je Surface Laptop Studio 2, nasljednik koji dolazi nakon impresivnog predstavljanja 2021. godine. Ovaj nadograđeni uređaj nadmašuje prethodne modele Surface Booka i već se isticao kao najmoćniji u cijeloj liniji Surface proizvoda. Ono što ga čini posebno primamljivim za kreativce i igrače jest uključenje diskretne grafike.

Dvije godine nakon inicijalnog predstavljanja, očekuje se da će nas nadolazeći nastavak Surface Laptop Studio znatno impresionirati. Izvješća sugeriraju da će ovaj novi model značajno unaprijediti performanse na tri ključna načina.

Sudeći prema šuškanjima, Surface Laptop Studio 2 će uživati u prednosti Nvidijine RTX 40-serije grafike, što bi moglo predstavljati značajan korak naprijed. Nedavno objavljeni Geekbench rad na Twitteru sugerira da će ovaj novi uređaj biti opremljen RTX 4060 grafikom, što vjerojatno predstavlja najmoćniju dostupnu opciju.

Nadmašit će jedan od ključnih nedostataka svog prethodnika

Ovo bi bio impresivan generacijski skok, posebno jer prethodni Surface Laptop Studio nije nudio RTX 3060 i bio je ograničen na RTX 3050 Ti. Dolazak RTX 40-serije donosi dodatne značajke poput DLSS-a 3 i Frame Generationa, koje će značajno povećati broj sličica u sekundi u igrama koje podržavaju te tehnologije. Kreativci i igrači mogu se nadati da će novi Surface Laptop Studio 2 pružiti nevjerojatno visoku razinu grafičke izvedbe i fluidno iskustvo koje će ispuniti njihove zahtjeve za visokokvalitetnom obradom i igrama.

Očekuje se da će Surface Laptop Studio 2 konačno pružiti snažniji procesor, rješavajući jedan od glavnih nedostataka svog prethodnika. Početni Surface Laptop Studio koristio je procesor od 35 W, Intel Core i7-11370H, što je bilo ograničeno. Međutim, prema Geekbench curenju, Surface Laptop Studio 2 će predstaviti značajno poboljšanje s Intel Core i7-13800H procesorom. Ovaj novi procesor koristi 45-vatnu snagu, što je slično konkurentskim sustavima, ali nudi impresivnih 14 jezgri podijeljenih između šest Performance jezgri i osam Efficiency jezgri.

Ovakav skok u performansama bit će značajan u usporedbi s četverojezgrenim procesorom korištenim u originalnom Surface Laptop Studiju.

Znatno veći kapacitet memorije nego kod njegovog prethodnika

Najnoviji Surface Laptop Studio 2 također bi mogao dobiti znatno veći kapacitet memorije nego njegov prethodnik. Dok je prijašnji model bio ograničen na 32 GB RAM-a, očekuje se da će ovaj novi uređaj moći podržavati čak 64 GB RAM-a. Ova nadogradnja čini ga konkurentnijim u odnosu na slična prijenosna računala drugih proizvođača te proširuje mogućnosti korisnika koji zahtijevaju veliku količinu RAM-a za svoje zahtjevne zadatke.

Iako 14-inčni MacBook Pro nudi opciju za do 96 GB RAM-a, važno je napomenuti da to nije standardna ponuda, dok će 64 GB RAM-a na Surface Laptop Studiju 2 biti pristupačnija i široko podržana opcija. Ova nadogradnja u kapacitetu memorije značajno će poboljšati ukupne performanse uređaja i omogućiti korisnicima da rade s još većim skupovima podataka bez zastoja.

Prema najnovijim informacijama, Microsoft održava svoje godišnje predstavljanje Surface hardvera svake jeseni, a očekuje se da će se Surface Laptop Studio 2 pojaviti na tom događaju zajedno s novim modelima poput Surfacea Pro i Surface Laptopa. Poznati novinar Zac Bowden iz Windows Centrala navodno je potvrdio preko svojih izvora da je interni kodni naziv za Surface Laptop Studio 2 "Ersa" te da će ovaj uređaj zaista biti službeno najavljen kasnije ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.