Najvećem trgovcu Rolexa u UK-u prodaja ne ide po planu. Krivi promjene navika kupaca

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIONICE Watches of Switzerland Grupe pale su za više od 30 posto nakon što je najveći prodavač Rolex satova u Velikoj Britaniji smanjio svoje prognoze prodaje i rasta, okrivivši za to nestabilnu potražnju i promjene u navikama trošenja kupaca na luksuzne predmete.

Watches of Switzerland, koji prodaje vrhunske satove, uključujući Rolex, Audemars Piguet i Cartier, rekao je da je "doživio nestabilnu trgovinsku situaciju uoči i nakon Božića", prenosi Financial Times

Izvršni direktor Brian Duffy rekao je da su potrošači usmjerili svoju blagdansku potrošnju na druga područja kao što su moda, ljepota, ugostiteljstvo i putovanja, dodajući da je "razočaran ovim trendom". 

Očekuje se smanjen prihod tvrtke

No tvrtka je također istaknula da je od Rolexa primila različitu kombinaciju satova od uobičajene, smanjujući njihovu prosječnu prodajnu cijenu. Rolex je tvrtki poslao pretežno satove od čelika, umjesto većeg broja skupljih satova izrađenih od čelika i zlata.

"Proizveli su više čelika, a manje plemenitih metala i to je za nas bilo iznenađenje", rekao je Duffy. Dodao je da nije bilo promjena u ukupnom broju Rolexovih satova koje je primio i rekao da je promjena odražavala konzervativniji pristup proizvođača satova usred smanjenog povjerenja potrošača.

Ovo dolazi nakon što je Watches of Switzerland pretrpio poraz prošle godine kada je Rolex kupio konkurentskog trgovca satovima Bucherer, što je izazvalo strahove da bi Rolex mogao prodati više svojih satova izravno potrošačima.

Očekuje se da će prihod za financijsku godinu tvrtke sada biti između 1.53 milijarde funti i 1.55 milijardi funti, što je pad od prijašnjih smjernica od 1.65 milijardi funti do 1.7 milijardi funti. Njegova operativna marža, za koju se prije očekivalo da će biti u skladu s prošlogodišnjih 10.7 posto, sada se predviđa da će biti između 8.7 i 8.9 posto.

Međutim, Duffy je rekao da je još uvijek uvjeren u ispunjavanje dugoročnih ciljeva tvrtke. Watches of Switzerland rekao je prošle godine da ima za cilj više nego udvostručiti svoju godišnju prodaju i prilagođenu zaradu prije kamata i poreza do fiskalne 2028. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.