Napravili smo popis: Evo u koje specijalizirane trgovine u Zagrebu rado svraćamo

Foto: Luka Šangulin/INDEX

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U ZAGREBU osim brojnih maloprodajnih trgovina poznatih trgovačkih lanaca ima i raznih, uglavnom manjih specijaliziranih trgovina. Odlučili smo na jednom mjestu popisati one u koje rado svratimo. No i ovaj popis nadopunjavati kada i ako se budu otvarale nove tako da na jednom mjestu možete vidjeti kamo sve u Zagrebu možete otići u šoping.

U specijaliziranim dućanima najčešće se mogu pronaći određene kategorije proizvoda poput mesa, voća i povrća, pekarskih proizvoda, začina, slastica, piva i vina. 

Špeceraj

Gdje: Trg kralja Petra Svačića 1 i Ilica 65

Špeceraj je specijalizirana trgovina koja u svojoj ponudi ima pekarske proizvode, voće i povrće, mliječne proizvode, svježe meso, mesne proizvode, paštete, namaze, smrznute proizvode, zimnicu, tjesteninu, rižu... Radi se o zero waste kvartovskom dućanu. 

Moments

Gdje: Masarykova ulica 9

Moments je vinoteka i kušaonica, ali nudi i slatke i slane proizvode. U njihovoj ponudi mogu se pronaći vina renomiranih svjetskih proizvođača, jaka alkoholna pića, delikatese poput španjolskog pršuta i raznih francuskih sireva. 

Bonkulović delikatese

Gdje: Nova Ves 17

Bonkulović delikatese nalaze se u Centru Kaptol. U ponudi imaju hranu i piće, od slatkih do slanih delicija, pa se tako ondje mogu naći razne vrste narezaka, sireva, čokolade, kolači i slastice, kao i vina i druga alkoholna pića. U ponudi imaju i začine, umake i ulja, ali i posuđe i noževe. 

The Meat

Gdje: Vlaška 64, Stonska 1A i Britanski trg 8

Mesnica The Meat poznata je po raznovrsnoj ponudi mesa hrvatskog porijekla, a ne izgleda kao tipična mesnica. U ponudi osim mesa ima i ulja i začine.

T Bone

Gdje: Vukotinovićeva ulica 4

Mesnica T Bone poznata je po ponudi dry-aged (suho zrenje) steakova iz vlastitog uzgoja. 

Harissa

Gdje: Masarykova 3, Šubićeva 64, City Center One West i Arena Centar

Harissa je poznata po bogatoj ponudi čajeva i začina, a kad kažemo bogatoj, mislimo na to da u ponudi ima više od 300 začina i 150 čajeva. Trgovina se nalazi na više lokacija u Zagrebu.

Leut

Gdje: Pavla Šubića 40

Leut je ribarnica koju vodi ribarska obitelj s Dugog otoka te je sama sebi dobavljač. Nalaze se na zagrebačkoj tržnici Kvatrić.

Voilà Francuske delicije

Gdje: Ozaljska ulica 13

Kao što joj i ime govori, ova trgovina nudi francuske delicije pa se u njoj mogu pronaći pomno birana vina, sirevi, slastice i još mnogo toga. 

Mangia

Gdje: Medulićeva 14 i ulica Nikole Tomašića 1

Mangia je trgovina talijanskih delicija, a u ponudi ima i talijanske focaccia sendviče, slastice i kave. No tu su i mesni naresci, sirevi, tjestenine, ulja, vina i još mnogo toga. 

Bread Club

Gdje: Trakošćanska 42, Vlaška 27, Bukovačka cesta 25, Horvaćanska cesta 154 i Britanski trg 9

Bread Club je pekarnica koja pravi kruh s prirodnim kvascem, a njihov tim sastavljen je od ljudi koji su zaljubljenici u pekarstvo. U ponudi imaju razne vrste kruha, ali i druge pekarske proizvode poput kroasana, cruffina, kolačića i sl., a znaju imati i prigodne proizvode kao što je panettone. 

Korica

Gdje: Preradovićeva 39, Martićeva 19 i Deželićeva 36

Korica je isto pekarnica, poznata po ručnim, tradicionalnim metodama pripreme uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina. Njihov kruh sastoji se samo od brašna, vode, kvasca i soli. Naravno, osim raznih vrsta kruha, imaju i druge pekarske delicije poput nekoliko vrsta kolača, pita, cruffina, sendviča, kroasana, ali i prigodnih proizvoda kao što je pinca. 

Noel Bread & Deli

Gdje: ulica popa Dukljanina 1

Noel Deli je još jedna pekarnica u kojoj se mogu pronaći razni ukusni pekarski proizvodi poput kruha, peciva, focaccie, makovnjače, orahnjače, kroasana, babke, sendviča, ali i jednog proizvoda koji je nedavno zaludio društvene mreže - Maritozzi krafne. 

La Turka

Gdje: Petrinjska 47, Rudolfa Kolaka 14, Šubićeva 65, City Center One West i East, Westgate Shopping City, Avenue Mall i Arena Centar

La Turka je specijalizirana turska trgovina i slastičarnica koja u ponudi ima tradicionalne turske specijalitete - kavu, čaj, umake, namaze, začine - a najpoznatija je po ponudi baklava.

Deliiicije

Gdje: Heinzelova 6, Avenija Dubrava 47, Trg Ante Starčevića 7, Ilica 55, Dankovečka 1, Martićeva 14, Nemčićeva 7, Ozaljska 2, Pakoštanska 5, Vlaška 80, Samoborska 85, B. Bušića 5, Nikole Tesle 7, Vlaška 58, Vrbik 26, Draškovićeva ulica 35, Ilica 205 A i Frankopanska 7

Deliiicije u svojoj ponudi imaju razne čokolade, praline, renomirana vina, maslinova ulja, paštete i sl. Imaju preko 20 dućana u šest gradova u Hrvatskoj, a u Zagrebu ih je čak 18.