Ne prestaje se pričati o ovom filmu, ali mnogi tvrde da je knjiga puno bolja

Screenshot/Foto: YouTube/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U KINA je nedavno stigao film Priča završava s nama (It Ends With Us). Dok s jedne strane promotivnu turneju potresa drama, film oduševljava publiku diljem svijeta. Međutim mnogim fanovima nije drago što neke ključne scene iz knjige nisu uvrštene u film, a kritiziraju i način na koji su određeni dijelovi knjige prikazani. Kažu - knjiga je bolja.

Upozorenje: tekst može sadržavati spojlere. 

Ruku na srce, rijetko kada je film bolji od knjige pa se može reći da je ovo samo još jedan takav slučaj. Na Redditu i TikToku mogu se pronaći brojni komentari fanova koji su pročitali knjigu i pogledali film.

"Smatram da je ovaj film bio samo u redu. Svidjelo mi se kako je Blake Lively prikazala Lily i mislim da je kemija između Lily i Rylea na početku bila prekrasno izvedena. Smatram da je odabir glumice za mladu Lily bio apsolutno savršen, a soundtrack je bio odličan, posebno jer sam veliki obožavatelj Taylor Swift. Ipak, voljela bih da su u filmu zadržali ono što smatram važnim dijelovima knjige", napisala je jedna korisnica Reddita u svom osvrtu. 

"Iako sam općenito uživala u filmskoj adaptaciji, smatram da joj je nedostajala dubina u usporedbi s knjigom. U filmu je, po mom mišljenju, ozbiljnost obiteljskog nasilja prikazana prilično suptilno, dok je u knjizi taj aspekt bio daleko snažnije naglašen", dodala je druga.

"Moram priznati da sam ostala razočarana. Film mi je djelovao vrlo nejasno i površno. Moj muž je išao sa mnom i rekao je da mu se priča činila prenagla i s malo detalja, a nije ni čitao knjigu. Tempo, nedostatak detalja o obiteljskom nasilju, izostavljanje ključnih dijelova knjige... za mene je to jednostavno bio promašaj", uključila se u raspravu jedna korisnica. 

"Propustili su toliko ključnih dijelova iz knjige"

Podzajednica BookTok na TikToku također je izrazila svoja razmišljanja. Tiktokerica iza profila @readingforjoy istaknula je u svojem videu da joj se film jako svidio, ali zamjera što nije plakala dok ga je gledala.

Kaže da je plakala dok je čitala knjigu i dodaje da joj je knjiga bila bolja od filma. Također je naglasila da su u filmu nedostajali dijelovi iz knjige koji bi priču učinili potpunijom te se nada da će film dobiti nastavak kako bi se to ispravilo.

@readingforjoy It Ends With Us comparison MOVIE v BOOK 📚💛 #booktok #fyp #reading #itendswithus #collenehoover ♬ original sound - readingforjoy

Tiktokerica @shadamulyono istaknula je da je u knjizi bilo puno više emocija i kemije među likovima, dok je film, po njezinom mišljenju, djelovao površno. "Propustili su toliko ključnih dijelova iz knjige i izostavili mnoge važne likove i scene. U knjizi su Lily i Atlas puno detaljnije prikazani, a čini mi se da ništa od toga nije preneseno u film", navela je.

@shadamulyono The review no one asked for I feel like the book had so much emotion to it and chemistry between the characters but the movie was so shallow with it all none of it felt real. They missed so many key points from the book and missed out on so many important characters and scenes. In the book they go into so much more detail of Lily and Atlas and i feel like none of it was portrayed in the movie. Idk if this is just me but i feel like it had so much more potential #itendswithus #itendswithusmovie #itendswithusbook #moviereview ♬ original sound - shadamulyono

"Film je bio odličan, ali ni blizu dobar kao knjiga"

Tiktokerica s profila @libertynewbury preporučuje da se film pogleda prije čitanja knjige. "Film je odličan, ali su puno toga uljepšali. Knjiga postavlja visoka očekivanja i sadrži toliko malih, ali važnih detalja koje film propušta", napisala je i dodala da, iako je film dobar, ne može se usporediti s knjigom.

@liberty.newbury Such a good film but could never compare to the book🥲 #itendswithus #itendswithusmovie #fyp ♬ It Ends With Us is in Theaters August 9 - It Ends With Us

"Film je bio odličan, ali nije ni blizu dobar kao knjiga!", "Knjiga je uvijek bolja! Film je odličan, ali knjiga je definitivno bolja", "Knjiga mi se puno više svidjela i, iskreno, nisam uživala u filmu", "Slažem se, knjiga je bila puno emotivnija!", neki su od komentara na TikToku ispod ovih videa.

Mnogi se slažu da se film svakako isplati pogledati i recenzije su vrlo dobre, ali većina onih koji su pročitali knjigu i pogledali film ističu da je knjiga bolja. Bilo da ste već pogledali film ili tek planirate, a niste pročitali knjigu, svakako ju vrijedi uzeti u ruke jer se čini da je na mnoge ostavila snažniji dojam.

Knjiga je objavljena 2016. godine

Knjiga It Ends With Us je roman autorice Colleen Hoover, objavljen 2016. godine. Priča prati mladu ženu po imenu Lily Bloom, koja se suočava s teškim odlukama i traumatičnim iskustvima iz prošlosti, dok započinje novu vezu s neurokirurgom Ryleom Kincaidom.

Kroz priču se istražuju teme ljubavi, obiteljskog nasilja i unutarnje snage. Roman je postao bestseler i stekao velik broj obožavatelja zbog svojeg emotivnog i intenzivnog prikaza složenih odnosa.

It Ends With Us, Amazon, od 8.62 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.