Nestašica domaćeg krumpira? Provjerili smo čiji se prodaje u trgovinama u Zagrebu

Foto: Karlo Klasić/INDEX

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSLJEDNJIH dana jedna od tema je nestašica domaćeg krumpira. "Nestašica jest, neka lagana. Neki centri imaju, neki nemaju, snalaze se. Sve je to uzrok prošlogodišnje suše i smanjivanja uroda krumpira do 60 posto", ocijenio je krajem prošlog mjeseca Damir Mesarić iz Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira.

Uputili smo se u nekoliko trgovina i na tržnicu u Zagrebu da bismo provjerili stanje krumpira, odakle je i kakve su cijene. Pregledali smo ponudu krumpira u Kauflandu, Konzumu, Sparu i Plodinama u Zagrebu te na tržnici u Utrinama. U trgovinama krumpira ima, najviše mladog, kao i na tržnici.

U trgovinama je uglavnom uvozni, iz Italije i Egipta, ali se može pronaći i domaći mladi krumpir. Na tržnici se osim uvoznog može naći i domaći dalmatinski krumpir po cijeni od dva eura za kilo. Pogledajte ponudu krumpira i cijene niže. 

Mladi krumpir iz Italije u Kauflandu po cijeni od 0.79 eura (5.95 kn)
Mladi krumpir iz Egipta u Sparu po cijeni od 1.29 eura (9.72 kn)
Mladi krumpir iz Italije u Konzumu po cijeni od 1.29 eura (9.72 kn)
Mladi krumpir iz Hrvatske u Plodinama po cijeni od 1.39 eura (10.47 kn)
Mladi krumpir na tržnici Utrina po cijeni od 1.60 eura (12.05 kn)
Mladi krumpir na tržnici Utrina po cijeni od 2 eura (15.07 kn)
Dalmatinski mladi krumpir na tržnici Utrina, 2 eura (15.07 kn)

Pročitajte više