"Nije me briga. Nisam kalkulator": Blagajnica se požalila na sitniš

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI očekuju od blagajnika da budu matematički nadareni i da brzo računaju. U prometnim trgovinama nema sumnje da je impresivno vidjeti brzinu kojom neki od njih to rade. No nisu svi takvi, a jedna se blagajnica na TikToku otvoreno požalila na svoj problem sporog računanja u situacijama kad joj kupac uruči sitniš.

"Ne plaćaju me da budem kalkulator"

"Ako me vidite na blagajni, date mi novac i ja ga unesem u sistem koji sve izračuna, a nakon toga mi date sitniš, bit ćete tamo još pet minuta", kratko je rekla. "Nije me briga. Nisam kalkulator. Ne mogu."

@_olivia.byrnes_ Brain literally reboots #cashier #cashierproblems #relatablehumor #relatable #humor #funnytiktoks ♬ original sound - Livvyシ

Mnogi su se blagajnici složili s njom: "Odbijem taj sitniš jer ne želim biti kriva za manjak u blagajni", "Oprostite, već sam procesuirala. Drugi put mi recite unaprijed", "I onda se žale kako mladi danas ne znaju matematiku", "Ja im kažem da ne mogu uzeti novac", "Ne plaćaju me da budem kalkulator", "Mogu izračunati, ali ne želim".

Neki se pak nisu složili s njom te smatraju da je u pitanju jednostavna vještina: "Zbunjena sam. Ne uči li se matematika u školi? Kako itko ide kroz život bez da zna brojati novac?", "To je jednostavna matematika", "Propali smo".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.