O ovoj igri trenutno bruji gejmerska zajednica. No mogla bi se naći u problemu

Foto: store.steampowered.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GEJMERSKA zajednica se ovih dana ne stišava oko nove hit igre Palworld. Naime, u samo pet dana navodno je prodano preko sedam milijuna primjeraka na Steamu. Igra je lansirana prošli petak, a zbog velike popularnosti igrači su se povremeno mučili s prijavom zbog preopterećenosti.

Palworld je opisan kao "igra za skupljanje čudovišta za više igrača s elementima preživljavanja u otvorenom svijetu". 

Igrači, poznati kao "pal-tamers", putuju velikim zemljovidom boreći se s ljudskim neprijateljima i stvorenjima poznatim kao "pals", koja se može uhvatiti i regrutirati. Čudovišta se mogu ili boriti zajedno s igračem u borbama ili se mogu staviti na posao u bazi, izrađujući zalihe i predmete za korištenje na terenu.

Na svom vrhuncu igra je prijavila gotovo 1.3 milijuna istodobnih igrača preko Steama, a tim koji stoji iza nje morao je održati hitan sastanak kako bi riješio probleme s vezom.

Pokémon se javio

No sada igra ima drugi problem, kako piše Tom's Guide. Tvrtka Pokémon izdala je službenu izjavu vezanu uz igru ​​koja bi mogla malo zabrinuti japanskog programera Pocket Pair. Iako izjava, izdana danas, 25. siječnja, ne imenuje izravno Palworld, zaključak je i dalje kristalno jasan.

Tvrtka kaže da neće dopustiti nikakvu upotrebu Pokémon IP-ja i "namjerava istražiti" svako kršenje prava povezanih s Pokémonom. Evo cijele izjave:

"Primili smo mnogo upita u vezi s igrom druge tvrtke objavljenom u siječnju 2024. Nismo dali nikakvo dopuštenje za korištenje Pokémon intelektualnog vlasništva ili imovine u toj igri. Namjeravamo istražiti i poduzeti odgovarajuće mjere kako bismo se pozabavili djelima koja krše prava intelektualnog vlasništva u vezi s Pokémonima. Nastavit ćemo njegovati svakog Pokémona i njegov svijet te raditi na okupljanju svijeta putem Pokémona u budućnost."

Koliko je popularna ova igra?

Igra je "eksplodirala" u popularnosti od lansiranja prošlog tjedna. Prodaja je već premašila sedam milijuna i to je tek šesta igra u povijesti koja ima više od milijun Steam igrača istovremeno. Osim što je dostupna na Steamu, igra je dostupna i na Xbox Game Passu.

Međutim, verzijama za Xbox i Windows PC nedostaje nekoliko značajki koje ima Steam, a popravak je trenutno kompliciran zbog Microsoftovog procesa certifikacije. Ostaje vidjeti hoće li prijetnje i pravne radnje The Pokémon Companyja ili Nintenda uspjeti poremetiti uspjeh Palworlda. 

Kao što smo već naveli, igra se može kupiti na Steamu, gdje joj je cijena trenutno snižena za 10%, pa iznosi 26.09 eura. Možete je vidjeti ovdje. Na Xboxu joj je cijena 29.99 eura, možete je vidjeti ovdje

Pročitajte više