Ova kuća za odmor u Otočcu izgleda kao da je izašla iz bajke. Pogledajte fotke

Foto: booking.com/privatna arhiva vlasnika

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GORSKI KOTAR i Lika su u zimskim mjesecima mnogima omiljene destinacije za maknuti se od grada i gužve, a upravo se ondje mogu pronaći prekrasne kuće za odmor. Jedna takva je House Arupium, koja izgleda kao da je izašla iz bajke.

House Arupium nalazi se u Otočcu, u neposrednoj blizini rijeke Gacke. Ova kuća za odmor ima 60 kvadrata, a sastoji se od dvije spavaće sobe, kupaonice, potpuno opremljene kuhinje i dnevnog boravka te može primiti do pet osoba.

Kuću su vlasnici kupili i adaptirali te su dosta radova i sami izveli.

"Kuća je kupljena 2017. godine u derutnom stanju te smo je isključivo svojim trudom i radom adaptirali do sada postojećeg stanja. Gotovo sve radove smo sami izveli, osim onih gdje je trebala specifična stručnost kao naprimjer sa strujom, vodom, centralnim grijanjem", ispričao nam je vlasnik ove lijepe kuće za najam.

Nekretninu su kupili s namjerom da od nje naprave kuću za odmor, a s najmom su počeli u lipnju 2019. godine. Vlasnici su nam otkrili da su dojmovi gostiju izvrsni, a da područje Otočca i Gacke doline postaje svakim danom sve zanimljivije kao idealna destinacija za odmor.

Prekrasan pogled na rijeku i šumu

Kuća se nalazi na parceli od 2300 kvadrata, a na njoj se nalazi preko 40 različitih vrsta biljaka. Još jednu prednost eksterijera čine drveni mol, koji se nalazi na samoj rijeci Gackoj, te vrtna kućica u neposrednoj blizini iste, koja pruža prekrasan doživljaj okoline, boja i mirisa.

Osim navedenog, gostima je na raspolaganju i vanjska hidromasažna kada s prekrasnim pogledom na rijeku Gacku te ličku šumu. Gosti koji žele istražiti okolicu mogu uživati u vožnji kanuom, a u objektu House Arupium moguće je dogovoriti najam bicikala.

Na terasi se nalazi i manji vrtni roštilj uz koji se gosti mogu opustiti, pripremiti si večeru ili ručak ili upaliti vatru i uživati u pogledu. 

U neposrednoj blizini objekta nalazi se i obiteljski OPG s plantažom kupina, malina i povrća te s kušaonicom u kojoj se svi ti proizvodi mogu probati i kupiti. 

U okolici gosti mogu posjetiti izvor rijeke Gacke - Majerovo vrilo, mnoštvo uređenih biciklističkih staza, NP Velebit i Park prirode Velebit, Kuću Velebita u Krasnom, utočište medvjeda u Kuterevu, jezgru grada Otočca koja obiluje poviješću, pećinski park Grabovaču, muzej Nikole Tesle u Smiljanu i NP Plitvička Jezera. Sve te destinacije su udaljene maksimalno pola sata do 45 minuta vožnje od kuće. 

"Prekrasna priroda, neopisiv mir i tišina"

Na Booking stranici recenzije ove kuće za odmor su mahom pozitivne. "Ova kuća i lokacija su ostvarenje odmora iz snova. Prekrasna priroda, neopisiv mir i tišina", "Predivno, ugodno mjesto ispunjeno pomno biranim detaljima", "Svidjelo nam se zaista sve! Počevši od kuće, koja već pri samom ulasku pruža takvu toplinu da se svatko osjeća kao doma, do predivnih pogleda sa svih strana", glase neke od recenzija.

Cijena noćenja je trenutno snižena na Bookingu i kreće od 1408.95 kuna (187 eura) za dvije osobe. Smještaj se može rezervirati i direktno.

U kući se može uživati kroz cijelu godinu, a posebno je bajkovita zimi. Još fotografija pogledajte u nastavku.

Pročitajte više