Ova lampa osvojila je prestižnu nagradu. Može se kupiti i kod nas

Foto: gubi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SVIJETU interijera i dizajna postoji mnoštvo nagrada koje se mogu osvojiti, jedne od cjenjenijih su i one časopisa Wallpaper* Design, koji je početkom godine objavio svoje pobjednike. A kategorija je pregršt - od mode, kozmetike, interijera, arhitekture, umjetnosti i dr. 

No nama je za oko zapela jedna lampa, marke Gubi, koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u kategoriji Bauhaus oblika i odvažnih materijala. Ona se može kupiti i kod nas u salonima koji drže Gubijeve komade, poput Et cetere, Dizajnholika i Themelije, ali i naručiti online sa službene stranice. 

Lampa Aspide Gianfranca Frattinija za Gubi

Lampa Aspide Gianfranca Frattinija za Gubi, 599 eura

"Prvotno lansirana 1970., svjetiljka Gianfranca Frattinija Aspide očarala je mnoge svojim zmijolikim oblikom koji daje razigran, dinamičan osjećaj kretanja u prostoriju", piše Wallpaper* Design. Dodaju da reflektivne kvalitete kromiranog premaza poboljšavaju sjaj svjetiljke, dok je uravnotežen dizajn savršen za čitanje, rad ili ambijentalno osvjetljenje.

Tijelo svjetiljke sastoji se od velikih zakrivljenih željeznih cijevi pričvršćenih na posebno izrađenu čeličnu osovinu. Osovina omogućuje da se dva različita dijela svjetiljke - vrat i glava - neprimjetno okreću oko vlastitih osi za čak 350 stupnjeva, s integriranim graničnikom. 

Ovaj jednostavan i intuitivan mehanizam prilagođava i estetiku i funkciju svjetiljke, dajući korisniku mogućnost da lako kontrolira svjetlo u svom prostoru, glatko se prebacujući između zadaće i akcentne rasvjete po želji. Više o lampi pogledajte ovdje

Nagrada je osnovana 2003. godine

Ovu nagradu osnovao je 2003. godine časopis Wallpaper* koji se bavi dizajnom, arhitekturom, modom i umjetnošću. Wallpaper* Design Awards priznaju izvanredno dostignuće u različitim kategorijama dizajna, uključujući interijere, arhitekturu, namještaj, modu, umjetnost i mnoge druge aspekte kreativnog i inovativnog dizajna.

Nagrada privlači pažnju svjetski poznatih dizajnera, arhitekata i umjetnika te je postala simbol izvrsnosti u dizajnu. Svake godine, žiri sastavljen od stručnjaka iz industrije i urednika časopisa Wallpaper* odabire pobjednike u različitim kategorijama. Nagrade se dodjeljuju za projekte i proizvode koji se ističu po svojoj originalnosti, inovaciji i estetici.

Wallpaper* Design Awards postao je važan događaj u svijetu dizajna i prilika da se istaknu najbolji dizajnerski radovi i proizvodi. Ove nagrade pridonose promociji kreativnosti i dizajnerskog talenta diljem svijeta.

Pročitajte više