Ova prekrasna kuća za odmor nalazi se u podnožju planine u okolici Varaždina

Foto: Novasol.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UVIJEK smo u potrazi za lijepim kućama za odmor, skrivenim u šumi ili omeđenim planinama, a na jednu takvu smo nedavno sasvim slučajno naišli skrolajući društvenim mrežama.  

U podnožju planine Ivančice, u okolici Varaždina, smjestila se kuća za odmor Cabin Winterfell. Najbliži grad je Ivanec, od ove idilične kuće za odmor udaljen dva kilometra.

Nekretnina se sastoji od open space dnevnog boravka s kuhinjom, zatim dvije spavaće sobe i kupaonice s WC-om, a u potpunosti je izolirana od susjeda. 

Fire pit, hidromasažni bazen, sauna

Prekrasna okućnica se sastoji od dvije natkrivene terase od kojih je jedna pretvorena u spa centar sa saunom, vanjskim drvenim ležaljkama, odvojenim dijelom za opuštanjem s fire pitom kakve smo znali viđati u stranim filmovima i serijama. 

Druga terasa ima prostor za druženje s roštiljem i krušnom peći, a kuća ima i još jednu manju otvorenu terasicu s fire pitom u sredini. Okućnica ima 2000 m2 i u potpunosti je ograđena. 

Gosti na raspolaganju imaju hidromasažni bazen za četiri osobe, saunu, vanjske drvene ležaljke, odvojeni dio za opuštanje, dva bicikla za korištenje i razne mogućnosti za spremanje jela na otvorenom. Naime, mogu se koristiti smoker, peka, roštilj, krušna peć i ražanj. 

Planinska staza

U okolici same kuće postoje brojne atrakcije koje vrijedi obići, a uz samu kuću kreće planinska staza na vrh Ivančiće. Osim toga u neposrednoj blizini nalazi se puno šumskih puteva za vožnju biciklom i quadom, u blizini su i slapovi Šumi i Masni kamen koje vrijedi obići.

Osim navedenog, u Ivancu se nalazi jedini planinarski muzej u Hrvatskoj, a u blizini su i Trakošćan, Ravna Gora, kao i razne gastro ponude u obližnjem seoskom domaćinstvu. 

Gosti također inspiraciju za obilazak okolice mogu pronaći i putem knjige Razlozi za put na sjever koja im je na raspolaganju u kući. Ovaj vodič otkriva gdje se u okolici nalaze rijeke, jezera, slapovi, vidikovci, neotkriveni biseri, ali se mogu saznati i povijesna događanja i priče o ljudima sjeverne Hrvatske. 

Idealna kuća za one koji se žele maknuti od gradske vreve i provesti koji dan na osami, u miru i tišini. 

Cijena noćenja ovisi o načinu rezervacije, preko agencije ili direktno, i datumu dolaska, a minimum su dva noćenja. U prosincu je primjerice cijena za dva noćenja preko agencije 4710 kuna (624.06 €).

Trenutno se pak može ostvariti 20% popusta na cijenu noćenja, a ova pogodnost traje do kraja siječnja 2023.