Ova tri poklona, prema stručnjakinji, nikad ne biste trebali darovati ženama

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAMISLITE da nekome date poklon za koji mislite da je koristan, no osoba ga doživi kao uvredu. Pokloni trebaju biti personalizirani, no ponekad poželimo darovati nešto praktično, a pritom zaboravimo na dojam koji će taj poklon ostaviti.

Pokloni trebaju biti veselje

Tiktokerica koja se specijalizirala za savjetovanje oko poklona Leah, The Gift Girl, navela je tri poklona koje nikad ne biste trebali davati ženama jer će ih vjerojatno uvrijediti ako ih nisu eksplicitno zatražile. Savjetuje da izbjegavate kućanske potrepštine, bilo koji proizvod koji se odnosi na kontrolu težine te proizvode za njegu protiv bora.

@leahsgiftguide 3 gifts not to give women #leahsgiftguide #giftmas #gifttok #gifthack #christmasgifttok #giftsforwomen #badgifts #giftguide #giftideas #christmasgifts #christmasgiftideas #christmasgift #christmasgiftguide ♬ Sleigh Ride - Leroy Anderson

Poklanjanje kućanskih potrepština osobu asocira na obvezu kućanskih poslova. To se odnosi na sapune, sredstva za čišćenje, vlažne maramice ili bilo što iz te kategorije. Kako Leah kaže: "Pokloni bi trebali biti nešto veselo." Kućanski poslovi ljude jednostavno ne vesele.

Osim ako je osoba rekla da želi smršavjeti ili se udebljati, nemojte joj darovati vagu, dodatke prehrani ili bilo što slično. "Ovo može biti shvaćeno kao direktna uvreda. I znam da se pitate tko to uopće poklanja, ali prema komentarima ispod mojih videa, puno više ljudi nego što mislite."

Isto se odnosi i na antiaging proizvode za njegu lica. "Nemojte me krivo shvatiti, volim dobre proizvode za njegu i smatram da i takvi pokloni imaju svoje mjesto, ali antiaging proizvodi šalju pogrešnu poruku", rekla je Leah.

"Bolje ići na sigurno nego plaćati razvod"

U komentarima su se masovno složili s njom, a podijelili su i poklone kakve vole primati. Primjerice, jedna je osoba navela: "Znam da mnogi misle da su kuponi nemaštoviti, ali ja ih obožavam." Druga je istaknula da je supruga tražila novi usisivač.

Neki su podijelili svoja iskustva s poklonima koji su ih doista uvrijedili: "Dobila sam Groupon za trening za mršavljenje", "Svekrva i svekar su mi darovali vagu šest tjedana nakon poroda", "Bide je bilo zabavno dobiti".

"Isto vrijedi i za muškarce. Nemojte muškarcima darovati alate osim ako ih ne zatražimo. Djeluje kao da ih kupujete da bismo vam mogli popraviti nešto", nadovezao se jedan komentator. "Nemojte nam kupovati knjige, pogotovo knjige za samopomoć i DIY. Ne kupujte nam čarape i donje rublje. Vaša prisutnost i odanost su nam dovoljni", dodao je.

"Bolje ići na sigurno nego plaćati razvod nakon Božića", našalio se jedan komentator.

Pročitajte više