Ovaj brijeg u Hrvatskoj prava je turistička atrakcija. Ime je dobio po balerini

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAD god da u posljednje vrijeme otvorimo Instagram, pojavljuju nam se prekrasne fotografije ili kraći filmići s Mađerkinog brega i prekrasnog pogleda s vidikovca. Ova destinacija sve više postaje popularna kao odredište za izlet i uživanje u lijepoj prirodi, ali i vinima i hrani. 

Mađerkin breg nalazi se u Međimurju, nedaleko od Čakovca, prema slovenskoj granici. Brijeg je tri i pol metra niži od najviše točke Međimurja, a atraktivan je pogled s njega koji dopire do četiri države - Slovenije, Mađarske, Austrije i Slovačke. Ovaj brijeg dobio je ime po Emiliji Krauthaker, poznatoj po nadimku Mađerka.

Brijeg je dobio ime po mađarskoj balerini

Poznata mađarska balerina Emilija je iz Budimpešte, gdje je rođena, doselila na brijeg 1940-ih, gdje je živjela sa suprugom Albertom Krauthakerom. Na brijegu su živjele dvije obitelji - Krauthaker i Strahonja - svaka na svom posjedu. Nekih sedamdeset godina nakon Drugog svjetskog rata dvije vinogradske obitelji kupile su ove posjede. Radi se o obiteljima Cmrečnjak i Štampar, a obje imaju svoje vinarije. 

Mađerkin breg je poznat kao kultno mjesto međimurskog vinogorja, a ovdje se može fino pojesti, ali i popiti kvalitetno vino. No atrakcija je svakako i vidikovac koji je visok 27 metara te se zahvaljujući tome posjetitelji nalaze na najvišoj točci Međimurja - točnije na 361 metru nadmorske visine. 

Vidikovac se može posjetiti od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati, a vikendom i blagdanom od 9 do 20 sati. Cijena ulaznica za odrasle je 4 eura (30.14 kn), za djecu od 6 do 18 godina 2.70 eura (20.34 kn), djeca do 6 godina ne plaćaju ulaznicu, a za studente i umirovljenike cijena je 2.70 eura (20.34 kn).

Ako dolazite u grupi, iznad 15 osoba, cijena ulaznice je 2.70 eura (20.34 kn), a u ponudi imaju i obiteljsku ulaznicu po cijeni od 10 eura koja uključuje dvije odrasle osobe i do četvero djece do 18 godina. Više o vidikovcu možete vidjeti ovdje


Preporuka smještaja

Ako poželite posjetiti ovaj kraj u Međimurju i odsjesti koji dan, pronašli smo nekoliko opcija smještaja. Prvi je šator u glamping stilu, a druga dva su malo klasičnije opcije. 

Glamping Vila Trilogy

U Štrigovi smjestili su se ovi luksuzni šatori. Imaju 20 kvadrata, a u njima se nalazi bračni krevet. Sve jedinice imaju terasu s pogledom na vrt, kuhinju s hladnjakom i pećnicom te vlastitu kupaonicu s tušem. 

Gosti mogu plivati ​​u vanjskom bazenu, pješačiti, voziti bicikl ili se opustiti u vrtu i koristiti opremu za roštilj. Cijena noćenja u lipnju je od 259 eura (1951.44 kn) za dvije osobe za tri noćenja, smještaj možete vidjeti ovdje


Holiday Home Mađerka

U Robadju, u neposrednoj blizini Mađerkinog brega, smjestila se vikendica Mađerka. Ovaj smještaj je klasičnijeg tipa od gore spomenutog, a nudi apartman s dvije spavaće sobe za najam. Apartman od 54 kvadrata ima vlastitu kuhinju, pogled na dvorište i vrt.

Gosti imaju na raspolaganju opremu za roštilj te je u objektu moguć najam bicikala s kojima gosti mogu istražiti okolicu. Cijena za dva noćenja u svibnju za dvije osobe je 120 eura (904.14 kn), smještaj možete vidjeti ovdje


Holiday home Sukha

Kuća za odmor Sukha nalazi se u Grabrovniku te gostima nudi vrt i terasu. Klimatizirana vikendica uključuje dvije zasebne spavaće sobe, dvije kupaonice s besplatnim kozmetičkim priborom i sušilom za kosu te prostor za sjedenje.

Ovdje su gosti okruženi zelenilom te mogu uživati u pogledu na prirodu. U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko vinskih kuća, a ako poželite uživati u vodenim aktivnostima, Terme Sveti Martin i Aquapark su udaljeni par minuta vožnje automobilom. Cijena za dva noćenja u ovoj kući za odmor u svibnju je 318 eura (2395.97 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje