Ovaj dvorac na vodi nalazi se na sat vremena od Zagreba, a u njemu je boravio i Tito

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA OTOČIĆU okruženom rijekom Krkom smjestio se Hotel Dvorac Otočec - jedini dvorac na vodi u Sloveniji. Nedavno je renoviran, ali je zadržao gotičke i renesansne elemente, stvarajući jedinstvenu atmosferu prošlih vremena u kombinaciji s luksuzom i udobnošću današnjice.

Zidine dvorca datiraju iz 1252. godine, a Otočec se nalazi u slikovitom kraju Dolenjske, poznatom po rijekama, dolinama, šumama i vinogradima. "Ovaj hotel izgleda kao da se smjestio u očaravajućem dvorcu iz priče braće Grimm", tim riječima opisao ga je Telegraph.  

"Tornjići s vještičjim šeširima i četverokutni zidovi dvorca iz 13. stoljeća uzdižu se u izmaglici rijeke poput plutajuće fatamorgane tijekom dana, dok polagana tutnjava vode noću pruža savršenu uspavanku", piše Telegraph.

Mnoge poznate osobe boravile su u ovom hotelu

Uređenje interijera povjereno je slovenskom arhitektu Janiju Vozelju, koji je posebnu pažnju posvetio očuvanju i oplemenjivanju izvornosti ovako velikog povijesno-kulturnog spomenika, koristeći lokalni kamen, bor i hrast.

U ovom hotelu boravile su mnoge poznate ličnosti - jugoslavenski predsjednik Tito, Nikita Hruščov, princ Albert II. od Monaka, Richard Burton, Roger Moore, Pierce Brosnan i drugi. Uz golf-igralište s 18 rupa, hotel nudi riječni ribolov s profesionalcem, kao i kupanje u prirodnim toplim izvorima.

Sav namještaj naručen je posebno za dvorac, a izradili su ga lokalni obrtnici. Dekor uspješno spaja povijesne značajke poput visokih stropova, kamenih lukova i obrambenih prozora s modernijim komforom kao što su parketi i podno grijanje od keramičkih pločica u suvremenim kupaonicama. 

Prekrasni dvorski park nastao je na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće, a u njemu rastu brojne autohtone vrste drveća. Svojevrsna atrakcija Otočca su i bijeli labudovi grpci, koji su se tu nastanili 1968. godine, a danas ih ima više od 50. Destinacija je svakako jedna od najslikovitijih u Sloveniji te ju vrijedi obići. 

Cijena noćenja u lipnju kreće se od 356 eura (2682.29 kn) naviše za dvije osobe, a smještaj možete vidjeti ovdje