Ovaj trgovački lanac trajno je snizio cijene, pogledajte što smo sve izdvojili

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Lidl 

NEOVISNO o tome štedite li za novi auto ili putovanje, donosimo vam nekoliko znanstveno utemeljenih trikova i savjeta pomoću kojih možete znatno smanjiti svoju mjesečnu potrošnju.

Za početak, u kupnju nikad ne biste trebali ići gladni. Rezultati istraživanja iz 2015. godine sa Sveučilišta u Minnesoti pokazuju da glad osnažuje želju za stvarima, odnosno da znatno utječe na naše potrošačke navike i ponašanje, zbog čega ćemo ako u šoping odemo praznog želuca, potrošiti više novca i iz trgovine izaći s košaricom punom namirnica koje inače ne bismo kupili.

U nabavku je najbolje ići srijedom ili četvrtkom, a izbjegavati subotu jer su tada najveće gužve. Stoga ako je to ikako moguće, kupnju obavite radnim danom prijepodne, kada je najveća šansa da ćete pronaći sve željene proizvode na policama i ugrabiti svježa peciva, meso i plodove mora.

Planiranje je ključno

No do najveće uštede dovest će vas izrada plana za kupnju. Uz dobar plan, uštedjet ćete više i spriječiti bacanje hrane.

Svako kvalitetno planiranje uključuje tri važne stavke: razmislite o onome što vam treba (npr. sredstva za čišćenje, higijenske potrepštine i hrana za kućne ljubimce) te o obrocima koje biste tog tjedna željeli pripremiti. Uvijek je dobro obroke isplanirati oko sezonske ponude voća i povrća jer je ono tada kvalitetnije, jeftinije i dostupnije. 

Nadalje, ako imate vremena, nije loše proučiti ni aktualnu tjednu ponudu obližnjih supermarketa te kupnju isplanirati prema sniženim namirnicama. Nakon što sastavite popis, nemojte zaboraviti zaviriti u smočnicu i hladnjak kako biste provjerili što sve od hrane već imate.

Najviše ćete uštedjeti ako tjednu nabavku obavljate u trgovačkim lancima koji u ponudi imaju širok izbor trajno sniženih proizvoda, kao što je Lidl, te ako pri kupnji posežete za trgovačkim robnim markama iza kojih se nerijetko kriju renomirani proizvođači.

Budući da je Lidl trajno snizio cijene proizvoda, tjednu smo nabavku isplanirali prema artiklima koje se isplati kupiti.

Naš plan kupnje

Smjernica kojom se vodimo pri kupnji odnosi se na odabir namirnica koje se u kuhinji mogu iskoristiti na više načina. Tako se, primjerice, Crownfield bio zobene pahuljice (1.13 €) mogu iskoristiti za pripremu klasične zobene kaše s jabukama i cimetom ili viralnih overnight oatsa. Zob se može samljeti i u brašno, s kojim se potom mogu pripremati raznorazne slastice.

Kada smo kod slastica, u Lidlu se po trajno sniženim cijenama mogu kupiti Fin Carré bijela čokolada (1.79 €) u dvije varijante, s lješnjacima i crispom te s kokosom i pahuljicama, i klasična Fin Carré čokolada (1.89 €) s orašastim plodovima.

Ako planirate organizirati kakvo druženje ili domjenak, a nemate volje ni vremena za pripremanje kolača, Sondey mješavina čajnih peciva (7.99 €) i mix svježih domaćih kolača iz Okusa zavičaja (4.29 €) zadovoljit će svačije potrebe za slatkim.

Jela koja se brzo pripremaju

Kada zbog umora ili prekomjernih obveza ne stignete kuhati, nije loše pri ruci imati već pripremljene, konzervirane obroke poput Freshona zapečenog graha u umaku od rajčice (0.79 €) ili Vemondo svježeg veganskog gyrosa na bazi pšeničnog proteina (1.99 €). Potrebno ih je samo zagrijati u mikrovalnoj pećnici ili prepržiti par minuta na tavi.

U kategoriju ukusne i brzo pripremljene hrane spadaju i sendviči, posebno u kombinaciji sa suhomesnatim proizvodima kao što su Pikokova premium zimska salama (1.79 €) i šunka u ovitku (2.65 €). Šunka u ovitku uvijek je dobar izbor i za pripremu klasične pizze iz pećnice. No pizza nije pizza bez zelenih ili crnih Baresa maslina bez koštica, koje se u Lidlu mogu kupiti po cijeni od 1.13 € (170 grama ocijeđene mase).

Za kućne ljubimce

Svi koji imaju kućne ljubimce u Lidlu po trajno sniženim cijenama mogu pronaći Coshida Pure Taste suhu hranu za mačke s ribom ili piletinom, u pakiranju od 400 grama po cijeni od 1.89 €, što je 4.73 € po kilogramu. Osim hrane za mačke, u ponudi je Orlando Gourmet suha hrana za pse (Balance ili Adult) po cijeni 2.99 € za pakiranje od 1.5 kg, što je 1.99 € za 1 kg. U ponudi se mogu pronaći i Orlando poslastice za pse (0.89 €) s okusom teletine, peradi ili kostiju.

Proizvodi za čišćenje po trajno sniženim cijenama

Zavirili smo i u ponudu proizvoda za čišćenje te pronašli W5 univerzalno sredstvo za čišćenje (1.39 €), W5 univerzalne krpe za pod (1.13 €) i W5 sredstvo za čišćenje kuhinje i kupaonice (1.59 €) po povoljnim cijenama. Redovito održavanje kućanskih aparata i bijele tehnike, poput pećnice i hladnjaka, očuvat će njihovu funkcionalnost te dugoročno smanjiti potrošnju energije. Sredstvo za uklanjanje masnoće iz Lidla po cijeni od 1.99 € te W5 spiralna žica za čišćenje (0.70 €) pomoći će u lakom i efikasnom rješavanju tvrdokornih naslaga.

Njega lica i tijela

U trajno sniženoj ponudi nalaze se i Cien kreme za lice (1.77 €), koje dolaze u dvije varijante, ovisno o tipu kože (za osjetljivu i suhu te za normalnu i mješovitu kožu). Po cijeni od 0.49 € možete kupiti i Lupilu pakiranje važnih maramica (20 komada) za bebe, s mirisom masline ili kamilice, te Floralys maramice za intimnu njegu (20 komada za 0.49 €). 

Sponzorirani sadržaj donose Index.hr i Lidl u skladu s najvišim profesionalnim standardima

Pročitajte više