Ove pasirane rajčice preporučio je kuhar: "Ovu koristim i kod kuće"

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROFESIONALNI kuhar Gero talijanskog restorana Kucina (kucinaitaliansg) iz Singapura podijelio je na TikToku nekoliko savjeta za odabir savršene rajčice u tegli ili konzervi. Dva brenda su se istaknula: Mutti i Cirio. Dobra je vijest što su dostupni i kod nas u trgovačkim lancima.

"Oduvijek najbolji"

"Kad govorim o pasati, mislim na ovo. Pasata je čista rajčica koja je sasjeckana. To je baza za vaš umak od rajčice, možete s njome raditi što hoćete", rekao je i pokazao Mutti passata rajčicu. "Ovu koristim i kod kuće."

"Ako želite koristiti rajčice u konzervi, one brenda Cirio su jako dobre. Imate filetti, koja je u manjim komadićima, i pelatti, što je cijela rajčica, veći su komadi. Imaju i sjeckane rajčice. Dobar brend."

@kucinaitaliansg Different types of Tomato in the supermarket 🥫#fypsg #sgtiktok #sgfoodie #sghalal #sgmakan ♬ Lovin On Me - Jack Harlow

Pokazujući Mutti konzervu oguljenih rajčica rekao je kako su mu njihove rajčice najdraže za izradu umaka. "Volim se držati talijanskih rajčica, dakle talijanskih brendova."

Dodao je i kako treba paziti na količinu vode. Što je količina vode niža, rajčice je potrebno kraće kuhati. Upravo takve rajčice koristi u restoranu. "Jako dobar brend, konzistentan, možete napraviti jako dobre umake."

"Nemam luksuz kupovati ovakve proizvode gdje živim. Koristim Costco organske rajčice za svoje umake", "Mutti je najbolja", "Slažem se, Mutti su najbolji umaci, osim onih koje radi baka", "Hvala ti, kuhare", "Mutti je oduvijek najbolji", neki su od komentara ispod videa.

"Što je s Barilla umacima za tjesteninu?" upitao je jedan od komentatora, na što mu je Gero odgovorio: "Barilla je dobra za već rađene umake."

Pročitajte više