Ovi modeli iPhonea su najpopularniji među Android korisnicima koji su prešli na iOS

Foto: Shutterstock/CIRP

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA izvještaju CIRP-a, koji je objavljen ranije ovog mjeseca, 13% novih kupaca iPhonea dolazi s Android platforme

Međutim tvrtka je sada objavila novo izvješće koje otkriva koji su točno modeli iPhonea najpopularniji među korisnicima Androida koji su se prebacili na iOS.

Nisu toliko skloni kupnji najnovijih i najnaprednijih Apple uređaja

Najnoviji podaci CIRP-a o kupnji novih iPhonea u SAD-u pokazuju da je najpopularniji model među Android korisnicima koji su prešli na iPhone bio iPhone 14/Plus, s 26% udjela, tijekom 2023. godine.

Nakon toga, iPhone 14 Pro/Max zauzimao je udio od 25% u kupnji među Android korisnicima koji su se prebacili na iPhone.

Kao što pokazuju podaci, korisnici koji prelaze s Androida nisu toliko skloni kupnji najnovijih i najnaprednijih Apple uređaja u usporedbi s postojećim korisnicima iOS-a.

CIRP smatra da Android korisnici koji su prešli na iPhone vjerojatno preferiraju starije modele iPhonea zbog proračunskih razloga te možda ne osjećaju potrebu za najnovijim i najnaprednijim iPhoneom s najnovijim značajkama.

Pročitajte više