"Ovo je briljantno": Ovaj kuhinjski dodatak osvojio je sve koji mrze sjeckanje

Screenshot/Foto: TikTok/amazon.com/amazon.de/sve.hr/Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO je suditi po društvenim mrežama, čini se da svi vole jesti salate, ali nitko ne voli ručno sjeckati sastojke za njih. Koji god nam reel ili video iskoči na feedovima društvenih mreža, a uključuje pripremu salate ili nekog drugog jela koje zahtijeva narezano povrće ili voće, svi koriste slične kuhinjske sjeckalice.

Nakon nekoliko pregledanih videa s ovakvim sjeckalicama, moramo priznati da su nam prirasle srcu i da nas mame. Posebno za pripremu spomenutih salata jer se sve odradi u jednoj posudi i nema dodatnog nereda te se iz nje na kraju može i jesti. Zgodno. 

"Ako volite jesti salate, ali ih mrzite pripremati, ovaj video je za vas"

Upravo je to i prezentirala tiktokerica Kylie u svom videu, koji je dosad pregledan 12.8 milijuna puta. "Ako volite jesti salate, ali ih mrzite pripremati, ovaj video je za vas", kaže na početku. Potom pokaže kako sve za salatu odradi u sjeckalici, od sjeckanja povrća do dodavanja umaka. 

@nutritionbykylie Episode 6 of realistic nutrition tips Shoutout to @Glo for reminding us all of what a great tool a veggie chopper can be and for making food fun 😊 Though many people actually like salads, most people are put off by the prep involved. Using a veggie chopper for salad prep can help reduce cleanup and make salads a lot quicker and easier! #easymeal #choppedsalad ♬ original sound - Kylie, MS, RD, LDN

Mnogi su se u komentarima osvrnuli na pranje ovakvih sjeckalica, na što je tiktokerica rekla da se ova koju ona koristi može prati u perilici posuđa. Što se tiče drugih komentara, mnogima se sviđaju ovakve sjeckalice. 

"Danas sam otkrila da mi treba sjeckalica povrća", "Zašto mi nikada nije palo na pamet da koristim sjeckalicu za zelenu salatu", "Ovo je briljantno", "Sada želim sjeckalicu za povrće", "Zašto mi nikada nije palo na pamet da svoju sjeckalicu za povrće koristim na ovaj način", "Želim jednu ovakvu", "Volim ovo", "Valja napomenuti i da je osjećaj sjeckanja posebno zadovoljavajući", neki su od njih. 

Izdvojili smo nekoliko modela sjeckalica

Kul stvar kod ovakvih sjeckalica je i to što vas rezanje luka neće rasplakati. Mi bismo ih zapravo samo zbog toga kupili. Ako je i vas ovaj video uvjerio da vam treba sjeckalica, pronašli smo ih nekoliko i izdvojili ispod. Prvo smo izdvojili onu koju koristi tiktokerica, a nakon nje i slične opcije, od kojih su neke na dobrom popustu. 

Fullstar sjeckalicu povrća koristi tiktokerica u svom videu, a čini se da je vrlo popularna. Na Amazonu ima preko 90 tisuća recenzija i ocjenu 4.1. Dolazi s četiri izmjenjive oštrice pa se tako povrće može rezati na nekoliko načina. Ona se može rastaviti i prati u perilici posuđa. 

Fullstar sjeckalica povrća, cijena na sniženju je 27.99 eura (210.89 kn)

Na odličnom popustu od 37% našli smo ovu Super sjecko 5 u 1 sjeckalicu. Radi na isti princip kao i prva, samo je drugačijeg oblika i nešto manja. Isto se s njom može rezati voće ili povrće na različite oblike: kockice, ploške, trake, tanje ploške itd.

Super sjecko 5u1, cijena na sniženju je 9.16 eura (69.02 kn)

Izdvojili smo još jednu ručnu sjeckalicu, ali drugačijeg oblika. Heinner ručna sjeckalica uključuje jednu drobilicu s četiri oštrice od nehrđajućeg čelika, jednu rešetku s tri oštrice, jedan okretač i jednu plastičnu posudu. Kapacitet zdjele je dvije litre. 

Heinner ručna sjeckalica VN-AER-2021, 17.12 eura (128.99 kn)

Ako želite nešto mini, što ne zauzima puno mjesta, mogla bi vam se svidjeti ova Domo mini sjeckalica XPower. I njoj je cijena snižena, i to za 28%. Ona je idealna za sjeckanje luka, začina, povrća, mesa, orašastih plodova itd. Ona naspram prijašnjih nije ručna, ima dvije brzine i lako se čisti. 

Domo mini sjeckalica XPower, cijena na sniženju je 28.66 eura (215.94 kn)

Još jedna zgodna sjeckalica slična ovoj iznad je Sencor SHB 4310. Kao i druge sjeckalice, prikladna je za rezanje voća, povrća, mesa i druge vrste hrane. Ima gumenu podlogu protiv proklizavanja, koja služi i kao poklopac za spremanje u hladnjak. Zgodno. 

Sencor sjeckalica SHB 4310, 30.39 eura (228.98 kn)

Ova Beper sjeckalica je kompaktna i neće zauzeti puno prostora, a punjiva je i ima litijsku bateriju. Ima tri oštrice i u njoj se može sjeckati meso, aromatično bilje i povrće jednostavnim pritiskom ili držeći tipku za upravljanje. Spremnik joj ima 250 ml. 

Beper USB mala bežična sjeckalica, 15.79 eura (118.97 kn)