Ovo je jedna od najpopularnijih dizajnerskih blagovaonskih stolica. Našli smo duplić

Foto: gubi.com/xxxlesnina.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANSKA dizajnerska kuća Gubi osnovana je 1967. godine. Osnovali su je Lisbeth i Olsen Gubi s ciljem dizajniranja zaboravljenih klasika. Gubi proizvodi namještaj, rasvjetu i dekorativne predmete koji spajaju prošlost i sadašnjost, često surađujući s poznatim dizajnerima i umjetnicima iz cijelog svijeta.

Jedan od najpoznatijih proizvoda Gubija definitivno je Beetle stolica koju je dizajnirao talijansko-danski dizajnerski duo GamFratesi u 2013. godini. Karakteriziraju je jedinstvena estetika i ergonomska funkcionalnost, a inspirirana je anatomijom buba, posebno strukturom i oblicima njihovih oklopa.

Dostupna je u različitim verzijama

Beetle stolica dostupna je u različitim verzijama, uključujući modele s različitim vrstama nogu (metalne, drvene itd.) i u širokom rasponu boja i materijala, uključujući tkaninu, kožu i plastične varijante. Njena svestranost i legendarni dizajn učinili su je popularnom izborom ne samo za domove već i za komercijalne prostore poput restorana, hotela i ureda.

Stolica simbolizira Gubijevu misiju da kroz dizajn povezuje prošlost i budućnost, čineći je jednim od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih proizvoda u svijetu dizajna namještaja.

Cijena joj je visoka

Kao što smo već naveli, ova stolica dolazi u različitim verzijama, a vjerojatno najpopularnija je ona za blagovaonski stol s metalnim nogama i tapeciranim sjedištem. Njezina cijena kreće se od 900 do 1200 eura, prema službenoj stranici marke. 

Gubi Beetle, 999 eura

Povoljniji duplić

S obzirom na popularnost, ne čude i razne imitacije ove stolice, a mi smo jednu pronašli u Lesnini. Krasi je sličan dizajn, tu su i metalne noge koje u Lesnininoj verziji dolaze u zlatnoj boji, a što se tiče gornjeg dijela - trenutno je na stranici dostupna u taupe i nježno ružičastoj boji.

Stolica, Lesnina, od 79 eura

Cijena ružičaste verzije je 79 eura, a taupe 93 eura. Ako se uzme u obzir cijena Gubi Beetle stolice, ovaj duplić je prilično povoljan. 

Pročitajte više