"Ovo je sramotno": Kupci tvrde da se kremasto punjenje Oreo keksa drastično smanjilo

Screenshot/Foto: Index/TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U POSLJEDNJE vrijeme, ljubitelji Oreo keksa izražavaju nezadovoljstvo tvrdeći da se kremasto punjenje ovog popularnog keksića znatno smanjilo. 

Korisnica TikToka @quadzillas nedavno je objavila video u kojem otkriva da je pronašla stari paket Oreo keksa. U videu je prikazala količinu kreme u starom pakiranju i usporedila je s novijim pakiranjem. Razlika je ogromna.

@quadzillas “What keeps you up at night?” I THINK WE HAVE OUR ANSWER #inflation #usa #storytime #politics #trump #biden ♬ original sound - Natalia the Buff Engineer

Mnogi su kritizirali tvrtku

U komentarima ispod videa, mnogi su kritizirali tvrtku i zahtijevali pojašnjenje: "Smiješno je koliko te kompanije postaju pohlepne", "Drago mi je da nisam jedini koji je primijetio! Double stuff je sada veličine regularnog, a mega stuff je sada veličine duplog stuffa", "Oreo to radi već godinama. Double stuff je kao normalan Oreo iz vremena kad sam bio dijete", "Izgleda da nikad više neću kupovati Oreo kekse. Ovo je sramotno i neprihvatljivo".

Odlučili smo se sami uvjeriti pa smo nabavili jedno pakiranje. Iako razlika nije bila tako očita kao kod tiktokerice, primijetili smo da novo pakiranje Oreo keksa sadrži manje kreme nego što je to bilo kod prvih originalnih Oreo keksa.

Evo što kažu iz tvrtke

Kako prenosi Daily Mail, tvrtka koja stoji iza Orea, Mondelez, niječe da je smanjila količinu kreme u svojim kolačićima - a jedan stručnjak za potencijalne nepravilnosti okrivio je proizvodne razlike u pojedinim tvornicama.

Izvršni direktor Mondeleza Dirk Van de Put rekao je za The Wall Street Journal: "Pucali bismo sami sebi u nogu kad bismo se počeli igrati s kvalitetom". Oreo je brend vrijedan 4 milijarde dolara i svake godine proda blizu 40 milijardi kolačića u više od 100 zemalja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.