Paket vam je stigao oštećen? Nije svejedno kome uputite žalbu

Screenshot/Foto: TikTok/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO vam paket na vrata stigne oštećen, nemojte se žaliti dostavnoj službi. Time samo gubite vrijeme. Dostavljač i tiktoker Sal Duarte (@notmariolopez) predlaže da umjesto toga nazovete tvrtku od koje ste kupili proizvod, a evo i zašto biste to trebali napraviti, čak i kad je pošiljka oštećena prilikom dostave.

Važno je kamo uputite žalbu

"Ako zovete dostavnu službu, vjerojatno vas neće ozbiljno shvatiti", rekao je. "Ako nazovete prodavača, oni će se javiti dostavnoj službi, a vi ćete dobiti zamjenu jer niste vi krivi što je paket oštećen." Ovo rješenje predlaže ako ste kupovali od velike tvrtke. Jednostavno, dvije velike korporacije ozbiljnije će shvatiti jedna drugu nego potrošača.

@notmariolopez #foryou #package #delivery #deliverydriver #lifehacks ♬ original sound - Sal Duarte

Dodao je i kako mnogi misle da dostavna služba u tom slučaju ne odgovara za oštećenu robu, no to nije istina: "Dostavna služba plaća odštetu trgovini, a brže ćete dobiti zamjenu."

U komentarima su se mnogi složili s njim: "I ja uvijek savjetujem da kontaktiraju prodavača", "Na zapovijed", "Amazon će prije poslati zamjenu nego što će UPS izvršiti povrat", "Ne laže, ovo je istina. Zvao sam UPS i odbili su me, rekli da se javim trgovini. Javio sam se trgovini i u roku dva sata dobio zamjenu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.