Pitali smo vas što vam je najiritantnije u trgovini, komentari su sve

Foto/Screenshot: Goran Stanzl/PIXSELL/Shutterstock/Facebook

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PISALI smo o nekim od najiritantnijih stvari koje ljudi rade u trgovini i pitali vas koja je vama daleko najiritantnija. Nismo mogli ni slutiti da ćemo tim upitom otvoriti Pandorinu kutiju. Osim što ste nam putem ankete rekli da vas najviše iritira guranje preko reda, mnogi su podijelili svoja iskustva i na Indexovoj Facebook stranici.

Izdvojili smo neke od najzanimljivijih odgovora iz komentara. Mnogi su istaknuli da im smeta sve navedeno u anketi, dok su drugi opisali konkretne situacije koje im smetaju prilikom kupnje. No nekima ne smeta ništa. 

"Sve nabrojano me iritira"

"Najiritantnije mi je kad se sretnu dva poznanika/ce i onda na pola puta stanu sa svojim košarama, i nikoga oko sebe ne doživljavaju, nema veze što se pored njih ne može proći ali oni se sami ne bi maknuli, moraš im reći da se pomaknu", napisala je jedna čitateljica. 

"Uzimanje kruha i peciva bez rukavica i pipanje peciva koje je mekše.... Prije toga su kopali nos ili sl.", napisao je jedan čitatelj, a ovaj se odgovor više puta ponavljao. "Sve nabrojano me iritira.... ali najviše pipači. Kad izvuče svaku salatu iz gajbice, kad prepipa svaku rajčicu, kad onjuši svaku bobicu", "Oni što sve otvaraju i šnjofaju", bili su još neki od takvih komentara. 

"Ili oni koji pričaju preko mobitela na razglas po cijeloj trgovini... svi moraju slušati njihov razgovor", istaknuo je jedan čitatelj ono što ga iritira.  

"Pjevanje po dućanu, šljapkanje natikačama, vožnja utrka ,pipkanje hrane, ostavljanje hrane po svuda, ne zatvaranje škrinje, mljackanje, razgovor na blagajni jel još što treba, razgovor tako da i ja znam kojem ginekologu se ide, a o djeci da se ne priča. Pogotovo kada se useru pa im sve curi!" nadovezao se drugi čitatelj na raspravu. 

Bilo je i prigovora na ponašanje djece u trgovinama, odnosno na roditelje koji to dopuštaju. "Kada se roditelji prave mutavi i puštaju djecu da im dućan služi kao igralište. Pipanje i prevrtanje sve i jednog kruha, peciva, voća i povrća... Uzimanje npr. toaletnog papira s dna ili nekog artikla iz najdonje kutije i kada hodaju kao zombiji po dućanu."

"Kad blagajnica svu robu iskenira, onda žena traži novčanik, pa bodovnu karticu, pa novce, eeee onda pakira stvari u torbu", napisala je jedna čitateljica. 

"Kad negdje u dućanu ostave košaricu punu stvari jer, eto, nije im se dalo pričekati u redu", glasio je jedan od odgovora. 

"Najviše me nervira što postoje blagajne koje nikada ne rade. Redovi dugi, a blagajnica nema", istaknuo je jedan čitatelj. 

"Dobra stara" covid vremena?

A neki su se prisjetili "dobrih starih" covid vremena. "Ja ne volim kad mi se na blagajni netko napiči na leđa... za vrijeme korone bar s tim nije bilo problema", "Covid mjere je trebalo zadržati, tada je bilo bar malo reda. Jedino nisam sigurna da su trgovine redovno sterilizirale kolica i košare."

Drugi su bili duhoviti. "Mene najviše nervira kad mi naplate na kasi..." Dok su neki istaknuli da ih najviše brine iznos na računu. "Iskreno mene više brinu cijene."

Nekima sve ovisi o tome kakav im je dan, dok drugima ne smeta ništa

"Meni osobno ovisi na koju nogu sam ujutro ustala, nekad ništa a nekad bi išla i šamarala sve po redu", bila je iskrena jedna čitateljica. 

"Ne iritira me ništa. Ostavljena kolica pomaknem, ako mi netko smeta, zamolim da se pomakne…dođem, kupim što trebam, platim i odem. Čemu da se nerviram", glasio je jedan od odgovora onih kojima ne smeta ništa. 

"Ja sam neki izrod. U dućanu mi ništa ne smeta. Sto ljudi, sto čudi.. živce na hozintregere i obaviti kupovinu. Živcirala se ili ne, isto mi se piše. Živciram jedino sama sebe kada dođem po dvije stvari, a kupim 20 i onda krepam dok ih donesem kući", bila je iskrena jedna čitateljica. 

Javila se i jedna djelatnica trgovine i samo kratko napisala: "Radim u trgovini bolje da sam tiho što me sve iritira."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.