Pogledajte ponudu i cijene hrvatskih proizvoda u New Yorku. Hrvati pišu: Žalosno

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIKTOK korisnik @alekscro nedavno je privukao pažnju objavom videa u kojem prikazuje cijene hrvatskih proizvoda u trgovini Euro Market u njujorškoj četvrti Astoria, poznatoj po ponudi balkanskih proizvoda. Trgovina nudi širok izbor naših artikala kao što su ćevapi, burek, ajvar i mnogi drugi.

@alekscro #amerika #newyork #astoria #cijene #tiktokbalkan #tiktoktravel #hrvatska #srbija #bosna #putovanja #prijesvega🤣 ♬ original sound - Aleks onthe Moon

Cijene su otprilike slične

Prema njegovim navodima, cijene proizvoda u ovoj trgovini otprilike su slične onima u Hrvatskoj kada se uzme u obzir porez koji se u New Yorku dodatno računa na blagajni i iznosi 8.5%.

Na primjer, Podravkina juha košta 1.20 dolara bez PDV-a, što je cijena vrlo slična onoj u Hrvatskoj. Podravkin ajvar košta 5 dolara (4.60 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj cijena oko 4 eura. Munchmallow košta 1.70 dolara (1.57 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj 1.29 eura. Dorina čokolada košta 2 dolara (1.84 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj oko 2 eura. Jedina veća razlika je u cijeni Cedevite, koja u New Yorku košta 7 dolara (6.45 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj ista količina 4.19 eura.

Video je izazvao brojne reakcije korisnika. Jedna korisnica je primijetila da Cedevita u Puli košta čak 8 eura, što je više od cijene u New Yorku.

Mnogi su komentirali kako je tužno što je u Americi veći izbor hrvatskih proizvoda nego u samoj Hrvatskoj. "Više izbora našeg u Americi nego u Hrvatskoj, žalosno."

Istaknuli su i da su cijene u New Yorku uglavnom slične hrvatskima, ali da su američki proizvodi nevjerojatno skupi.

"Napolitanke čokoladne Kraš u Zagrebu su 7 eura", "Kod njih je naše otprilike slične cijene, a njihovi proizvodi su bolesno skupi. npr. nebitne namirnice sok, čips... po nekoliko eura", "Na stranu cijene, meni je drago kaj se svi ti hrvatski proizvodi mogu kupiti u New Yorku", "Kod nas iste cijene ili čak i više za duplo manju lovu za koju rintaš!" pisali su Hrvati ispod videa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.