Raste popularnost kristalnih uređaja za uklanjanje dlačica. Jesu li bolji od brijača?

Foto: Shutterstock/amazon.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA DRUŠTVENIM mrežama sve češće nailazimo na recenzije kristalnih uređaja za uklanjanje dlaka. Ako ih do sada niste vidjeli, to su ručni uređaji za uklanjanje dlačica. Ova naprava obećava brže, manje bolno i čišće uklanjanje dlaka s tijela u usporedbi s britvicama. Kristalni uređaji ne koriste kemikalije ni jednokratne oštrice, vrh je gladak, dok je dno kristalna površina te ih se može koristiti do tri godine, što ističe njihovu ekološki prihvatljivu prirodu proizvođača.

Crystal Hair Remover, cijena je 19.90 € (149.94 kn)

S druge strane, obične britvice ili jednokratne britvice zahtijevaju zamjenu svakih tjedan ili dva, ovisno o učestalosti korištenja, te ponekad mogu iritirati kožu. Kristalni uređaji također nježno uklanjaju gornji sloj kože, rezultirajući iznimno glatkim nogama.

Ipak, njihov postupak uklanjanja dlaka daje rezultate slične onima pri brijanju jer se dlačice uklanjaju iz samog folikula umjesto da budu izvučene iz korijena, što je slučaj kod depilacije voskom.

@neburazor my mind is blown rn 🤯 #fyp #haireraser #LIKEABOMBSHELL #shave #razor ♬ original sound - Neburazor ✨

Dok neki korisnici na TikToku hvale učinkovitost ovog uređaja, drugi mu daju veliki palac dolje.

Tko treba (a tko ne) koristiti kristalni uređaj?

Vrlo je malo, ako uopće i postoji, univerzalnih rješenja za uklanjanje dlaka. Ono što može biti sjajno za jedan tip kože može uzrokovati velike probleme drugima. To vrijedi i za kristalne uređaje za uklanjanje dlaka. 

Za uporabu uređaja potrebno je nježno pritisnuti ga na kožu te izvoditi kružne pokrete. Međutim, valja imati na umu da takav postupak može izazvati crvenilo, iritaciju ili čak osip. Ako imate izrazito suhu ili osjetljivu kožu, ovo vjerojatno nije najbolja opcija za vas. 

@crystalsmooth0 That’s not our fault! 😳 #hairremoval #skincareroutine #selfcare #crystalhairremover #fyp #foryou ♬ Bad Hair Day (Sped Up) - John Phillips

Estetičarka Lori Scarso rekla je za portal Cleveland Clinic da bi ovi uređaji mogli biti dobar početak za nekoga, možda u predtinejdžerskoj dobi, tko se boji britvice. 

Reklamiranje ovog proizvoda na društvenim mrežama dolazi uz iznimno visoka obećanja. U određenim situacijama, za pojedince, ta obećanja i budu ostvarena. 

No oni nisu revolucionarni. U stvarnosti, oni zapravo ne mijenjaju pravila igre: rezultati su vrlo slični brijanju, samo što je potrebno više vremena da se postignu, te ostavljaju dlake i mrtve stanice kože posvuda. Svakako biste ih trebali isprobati ako ste zainteresirani. Ekonomični su i možete ih ponovo koristiti, pa definitivno imaju svoje prednosti. Ipak, nemojte očekivati čuda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.