Serviser tvrdi da bi PS5 uvijek trebao biti horizontalno položen. Evo zašto

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIKTOKER @code_e_r u jednom od svojih videa tvrdi da bi PlayStation 5 konzola uvijek trebala biti položena horizontalno, iako i sam Sony kaže da konzola može stajati vertikalno i ima ravnu bazu koja joj to omogućuje. No to će prema njemu "uništiti konzolu". 

U videu koji je do sada pregledan 23 milijuna puta pojasnio je zašto to tvrdi i pritom pokazao rastavljenu konzolu, APU čip i tekući metal. "Dok vaša konzola stoji uspravno, ta gravitacija će uzrokovati povlačenje tekućeg metala na dno. Ono što se događa kada se tekući metal povuče je da dobijete suho mjesto", kaže u videu.

Preporučuje da se postavi horizontalno

Kaže da to suho mjesto može uzrokovati da se PS5 iznenada ugasi ili u najgorem scenariju da je kompletno uništi. U videu je dodao da se bavi popravljanjem PS5 konzola i da on preporučuje da ju se postavi horizontalno kako bi se izbjegla gorespomenuta situacija. 

@code_e_r If I had a dollar for every console I saw with pooled Liquid Metal I could afford my own PS5. #repair #sony #playstation #playstation5 #ps5 #gaming #gamers ♬ original sound - Code_E_R

Video je prikupio mnoštvo komentara, a mnogi se nisu složili s njim. "Od mog prijatelja PS5 stoji horizontalno i on je taj koji prolazi kroz probleme pregrijavanja i gašenja dok moj nema probleme, a stoji vertikalno", "Brate, velik je kao moj jastuk, takav mi ne stane nigdje na stol", "To je smiješno jer čak i kutija PS5 ima fotografiju konzole koja stoji uspravno?", "Hvala ti na savjetu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.