Može li se do 50 eura pronaći svečana haljina u kojoj ćete zablistati? Provjerili smo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLE godine odgovorila sam prijateljici na Instagram story s upitom za haljinu koju je kao kuma nosila na djevojačkoj zabavi. "17 eura sa Sheina. Nikad ne bi rekla, je l' da? hahah", odgovorila je. I zaista ne bih. 

Nekako se za tako posebne prilike uvijek istrošim, a poslije mi bude žao novaca jer haljina ostane godinama zaboravljena na vješalici. Krenula je sezona svadbi i maturalnih večeri pa su samim time započele i glavobolje i stres oko toga što obući. Glavno pitanje - koliko potrošiti, a da ne požalite?

I sama sam u problemu oko haljine za vjenčanje pa sam odlučila pogledati kakve opcije imaju žene koje žele izgledati kao milijun dolara za kojih desetak eura.

Malo para, puno muzike

Zbog spomenute haljine sa Sheina, odlučila sam upravo tu započeti svoju misiju pronalaska jeftinih opcija za skup izgled. Pronjuškala sam trenutnu ponudu i zaista postoji vrlo zanimljiv izbor haljina po dosta pristupačnim cijenama. Odlična stvar su i recenzije u kojima često možete pronaći i fotografije haljina.

Primjerice, ova zlatna haljina prodaje se za 40.80 eura, a možete ju odabrati i u drugim bojama poput plave i crvene. Sedamdesetak potrošača dalo je prosječnu ocjenu 4.76 za ovu haljinu, a čak 93% tvrdi da su veličine realne.

Haljina na slici ispod prodaje se za samo 11.90 eura. Super stvar kod ove haljine je što ju možete nositi i u nešto ležernijim prigodama nakon gostovanja u svatovima. "Savršeno pristaje, dobar materijal, divna boja baš kao na slici. Ima patent s desne strane. Nosit ću je s bijelim petama. Zaista preporučujem!" kaže samo jedna u nizu odličnih recenzija.

Temu, također, nudi širok spektar jeftinih haljina za svečane prigode. Osobno nisam naručivala sa spomenute stranice, ali sam od poznanika čula dosta pohvala što se tiče brzine dostave i omjera cijene i kvalitete proizvoda. Također, tu su recenzije da vam pomognu u odabiru savršene haljine i veličine.

Haljina na slici ispod prodaje se u raznim bojama, a ovisno o vašem odabiru boje, platit ćete ju 28.98 ili 32.98 eura. Konkretno, mint boja je jeftinija od ružičaste. Ukupna ocjena haljine je 4.8, a tri recenzije dolaze upravo iz Lijepe Naše i svi su dali pet zvjezdica.

Izdvojila sam i ovu haljinu po cijeni od 32.98 eura. Također se prodaje u raznim bojama, a čini mi se da bi dobro pristajala različitim građama tijela. Sveukupno 1568 ljudi dalo je ukupnu ocjenu 4.6 ovoj haljini.

Ljubičasta haljina košta 42.27 eura i djeluje vrlo elegantno bez obzira na jednostavnost. Haljina zasad ima samo jednu recenziju, 4/5 zvjezdica s komentarom "Savršeno, prilično debeli i elastični materijali" te oznakom da je vjerno veličini.

Rentanje skupocjenog outfita

S druge strane, sve popularniji postaje i rent a dress. Ako niste upoznati s konceptom unajmljivanja haljina, prilično je jednostavno. Umjesto da kupite dizajnersku haljinu za nekoliko stotina eura, vi ju unajmite na jednu večer za par desetaka eura.

Iako mnogi osuđuju ovaj biznis pothvat, prilično je koristan. Neke žene vole skupe dizajnerske komade ili jednostavno takve modele ne mogu naći u ponudi spomenutih sajtova ili običnih trgovina, a jasno im je da kupila ili unajmila haljinu, to je svakako novac za jedno nošenje. 

Cijena jednokratnog rentanja u trajanju do četiri dana je od 27 do 133 eura. Haljinu uglavnom dobivate kemijski očišćenu i ne morate se pri povratu brinuti o pranju iste.

Najskuplja haljina za najam za spomenuta 133 eura na koju sam naišla je Ivana Jurić Design rozo-zlatna maxi haljina s dodatkom, a kao njezina maloprodajna cijena naveden je iznos od 3000 kuna, dok ju vi rentate za nekadašnjih 1000 kuna.

Isplati li se obići specijalizirane butike?

Prošle godine sestra mi je uzela haljinu za svatove u jednom butiku u Importanne centru u Zagrebu. Platila sam ju samo 27 eura, a pohvale su padale sa svih strana pa sam i ove godine odlučila pogledati ponudu. Moram priznati da sam se malo šokirala cijenama u većini butika. U dva butika ćete pronaći haljine po ovako niskim cijenama, dok su svi ostali u ozbiljnim troznamenkastim ciframa.

Osobno smatram da haljine nisu vrijedne tih novaca jer ih je u velikom broju već oštećenih u butiku pa ne djeluju kvalitetno, a da budem iskrena, bila sam u Bosni za vikend i te iste haljine našla za 60 eura, što je u najmanju ruku dvostruko jeftinije. 

Morate imati na umu da je većina haljina univerzalne veličine. Ipak, u određenim buticima šoping se itekako isplati, a neke modele pronašla sam u jednom online butiku, Charlieju. Haljinu ispod možete pronaći u raznim bojama poput ružičaste i plave po cijeni od samo 21 eura.

Što nakon slavlja?

Za maturalnu sam šila haljinu po uzoru na jednu koja sam našla na Pinterestu. Još uvijek mi je prelijepa i žao mi ju je dati, a sve više sumnjam da će ikad više biti nošena. Djevojke koje su unajmile haljinu, uredno će ju vratiti i ne živcirati se svaki put kad ju vide u ormaru. A mi ostale?

Marketplace vrvi oglasima za prodaju haljina koje su jednom nošene. Ondje se prodaju haljine od 40 eura do vrtoglavih cijena dizajnerskih haljina (ili možda ovih iz Importannea) koje čekaju da opet netko zablista u njima. To se čini kao sasvim dobra opcija.

Sve u svemu, super je znati da postoje brojne alternative i zaista možete izgledati fantastično u jeftinijim kombinacijama. Zar biste ikad rekli da je ova haljina bila samo 27 eura? Cijeli dan sam uživala brojne komplimente za kompletan look, što je zaista dokaz da za dobar styling nije potreban dubok džep.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.