Spužvica koja je zaludjela društvene mreže napokon stigla i kod nas. Evo gdje

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SCRUB DADDY je tvrtka za proizvode za čišćenje najpoznatija po istoimenim viralnim spužvicama za čišćenje koje izgledaju poput lica koje se smije. Njihove spužvice Scrub Daddy i Scrub Mommy iznimno su popularne na društvenim mrežama, a videozapisi s njima broje milijunske preglede. 

>> Pasta za čišćenje koja je pokorila društvene mreže napokon stigla i kod nas. Evo gdje

Aaron Krause svoje poslovno putovanje započeo je 2006. godine. Brend je službeno osnovao 2012. godine i potom spužvicu predstavio u sklopu emisije Shark Tank. Potom su društvene mreže, posebice TikTok, pomogle u podizanju popularnosti ove tvrtke. Iako danas marka ima i druge proizvode za čišćenje, spužvice su i dalje najpopularnije. 

@scrubdaddy For anyone who doesn’t know... Now ya know 😀. #scrubdaddy #smile #cleantok #americasfavoritesponge #cleaningtiktok ♬ Quirkle - Joss Peach

Spužvice su im izrađene od polimera koji mijenja teksturu - čvrst je u hladnoj vodi, a mekan u toploj. Originalna Scrub Daddy spužvica žute je boje s nasmijanim licem, koje je zapravo funkcionalno. Oblik spužve je, prema marki, ergonomski, a "oči" i "usta" olakšavaju čišćenje. 

"Usta" i "oči" spužvica imaju funkciju

Naime, "usta" su tu da se u njih gurne pribor za jelo i tako temeljito očisti, dok su "oči" tu da se u njih gurnu prsti i tako lakše očisti unutrašnjost čaša i šalica ili drugog uskog kuhinjskog posuđa. 

Na TikToku je Scrub Daddy spužvica toliko popularna da je #scrubdaddy imao preko 3 milijarde pregleda u 2023. godini, što je prilično impresivno. Ništa manje popularna nije ni Scrub Mommy spužvica.

@scrubdaddy This is for everyone saying "where’s Scrub Mommy?" 🥴. #scrubdaddy #smile #cleantok #cleaningtiktok #americasfavoritesponge ♬ Ukulele and whistling happy instrument(860804) - half-dim

Ona se od Scrub Daddy spužvice razlikuje po tome što ima dvije različite teksture, ovisno o strani. Na jednoj joj je pjena FlexTexture kao i kod Scrub Daddyja, koja reagira na različite temperature - čvrsta u hladnoj vodi, mekana u toploj. Druga strana joj je od onoga što marka naziva ResoFoam, koja je gušća i upija više vode da bi stvorila više pjene. I ona ima "oči" i "usta" kao i Scrub Daddy. 

Ako ste ih htjeli isprobati, ali niste htjeli naručivati online, dobra je vijest da će se od sutra pronaći i na policama Plodina i Interspara. Cijena jedne spužvice u obje trgovine je 3.99 eura. U Interspar trgovinama dostupan je i drugi Scrub Daddy asortiman. 

Pročitajte više