Stražnje staklo iPhonea 15 Pro Max brzo je popucalo u najnovijem testu izdržljivosti

Foto: YouTube Screenshot: JerryRigEverything

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE par dana, YouTuber JerryRigEverything objavio je svoj godišnji test izdržljivosti za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, koji su opremljeni potpuno novim kućištem od titana 5. stupnja. Zaslon i okvir uređaja ostali su neoštećeni, jedino stražnje staklo nije izdržalo pritisak.

Staklo je popucalo u nekoliko sekundi

U tijeku testa izdržljivosti, vidljivo je kako je novi titan 5. stupnja bio izložen ogrebotinama, testiranju zagrijavanjem, brusnim papirom i drugim izazovima. Kako smo i pretpostavljali, titan se zaista izgrebe kada ga izložite nožu. S druge strane, matirano stražnje staklo pokazuje se znatno otpornijim na ogrebotine.

Zaslon također dobro prolazi kroz testiranje ogrebotina, kao i tri kamere na stražnjoj strani iPhonea 15 Pro. Ali stvari su ubrzo postale vrlo zanimljive.

"Vrijeme je da vidimo hoće li nova hibridna struktura s aluminijem i titanom ugroziti strukturalni integritet iPhonea 15 Pro Max", kaže JerryRigEverything dok počinje primjenjivati pritisak na uređaj. U roku od samo nekoliko sekundi čujete škljocaj i stražnje staklo potpuno puca.

"Nisam to očekivao", kaže on. "Već 11 godina testiram izdržljivost pametnih telefona i većina njih ne podliježe oštećenjima. Posebno iPhone koji se obično dobro nosi s testovima".

JerryRigEverything pretpostavlja da bi to moglo biti zbog toga što titan ima pet puta veću vlačnu čvrstoću od aluminija, što znači da stražnje staklo ne može podnijeti ni najmanji pritisak i savijanje. Srećom, Apple je ove godine znatno snizio cijenu zamjene stražnjeg stakla iPhonea 15 Pro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.