Švicarska marka predstavila svoj najlakši sportski sat napravljen od titana

Foto: zenith-watches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŠVICARSKI proizvođač satova otkrio je novu iteraciju sata Chronomaster Sport, koji je ovaj put u potpunosti odjeven u titan. Marka za njega kaže da je elegantan i da je više od "običnog sata". Nadalje, ističe da je 30% lakši od svog čeličnog pandana.

"Predstavljamo Zenithovo najlakše izdanje sportskog kronografa, izrađenog od titana za poboljšanje performansi i izdržljivosti. Sa svojim laganim stasom i svojstvima otpornosti na koroziju, najnoviji Chronomaster Sport savršen je suputnik za postizanje vaših ciljeva kroz preciznost i kretanje", napisala je marka na Instagramu povodom lansiranja sata. 

Tri pomoćna brojčanika

Rezerva snage od 60 sati i visokofrekventni kalibar El Primero 3600 nude neusporedivu preciznost i pouzdanost na terenu i izvan njega, prema marki. Tu su i kućište od 41 mm sa svilenkastim, poliranim završetkom, sivi brojčanik te prepoznatljivi trobojni pomoćni brojčanici koji dolaze u tri različite sive nijanse, koje su usklađene s cjelokupnom shemom boja sata. 

Osim toga, dodaci crvene boje ugrađeni su na vrhove središnje kazaljke za sekunde, uz male kazaljke za minute i sekunde. Novi sat posvećen je proslavi Zenithovog službenog statusa mjeritelja vremena za 2024. Ultimate Tennis Showdown (UTS), međunarodnu individualnu ligu koju suorganizira poznati teniski trener Patrick Mouratoglou.

Cijena titan verzije sata je 12.300 eura, a nešto povoljnija je verzija s narukvicom od gume koja košta 11.800 eura. Sat je dostupan za kupnju putem službene stranice i kod ovlaštenih prodavača diljem svijeta. Više o njemu pogledajte ovdje

O marki

Zenith je švicarska luksuzna marka satova s dugom i uglednom poviješću. Osnovan je 1865. godine u gradu Le Locleu u Švicarskoj, što znači da ima više od 150 godina tradicije izrade vrhunskih satova. Osnivač Zenitha bio je Georges Favre-Jacot, čije je strastveno posvećenje preciznosti i inovacijama dovelo do stvaranja jednog od najpoznatijih brendova satova u svijetu.

Zenith satovi poznati su po svojoj visokoj kvaliteti izrade, elegantnom dizajnu i vrhunskoj preciznosti. Brend je poznat po svojim revolucionarnim tehničkim dostignućima, kao što je izum prvog integriranog automatskog mehanizma za satove 1969. godine, nazvanog El Primero. Ovaj mehanizam je bio prvi koji je omogućio mjerenje vremena s frekvencijom od 36.000 vibracija na sat, što je omogućilo preciznije mjerenje vremena od drugih mehanizama tog doba.

Kroz godine, Zenith je ostao vjeran svojoj tradiciji izrade vrhunskih satova, istovremeno uvodeći nove tehnologije i inovacije kako bi ostao relevantan u modernom svijetu satova. Danas, Zenith satovi i dalje zauzimaju posebno mjesto među ljubiteljima satova širom svijeta kao simbol luksuza, elegancije i vrhunske izrade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.