Osjećate li se siromašno otkad smo uveli euro?

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI su primijetili poskupljenja proizvoda koje su redovito koristili, pogotovo nakon uvođenja eura, a mnogi ističu kako si s plaćama koje stagniraju ne mogu priuštiti ono što je nekoć redovito bilo u njihovim smočnicama. Među njima je i tiktokerica Rebecca Zhang (@rebeccazhangggg), koja je podijelila s pratiteljima kako se osjeća siromašno u Hrvatskoj otkad smo s kune prešli na euro.

Mnogi se slažu kako su troškovi života porasli

"Tako sam siromašna u Hrvatskoj", započela je video. "Govorim o troškovima života u ovoj zemlji. Krema s SPF-om je 20 eura, šalica kave s mlijekom je 4.30 eura, čaša Cedevite je 3 eura, Napolitanke gotovo 7 eura..."

Požalila se i na naplaćivanje vrećica kečapa ili majoneze u restoranima, a na kraju se zapitala: "Je li to normalno? Je li se normalno osjećati siromašnim u Hrvatskoj? Tako mi nedostaju kune."

,@rebeccazhangggg I miss kuna time, and you? #hrvatska #hrvatskatiktok #croatia🇭🇷 #croatiatiktok #costoflivingcrisis #expensivelife #costofliving #lifeincroatia #poorlife #relatable #fypシ゚viral #foryoupage #fypage ♬ original sound - Rebeccazhang🇭🇷🇨🇳

"Isto je bilo u Sloveniji kad smo prelazili s tolara na euro", "Svima nam je tako, na nekim mjestima kuglica sladoleda je 5 eura", "Svima nam fali kuna, sad je sve barem duplo skuplje", "20 eura za kremu je preskupo", "I nama nedostaje kuna, ovo nije normalno", neki su od komentara ispod objave.

Rebecca inače živi u Istri, a neki su visoke cijene pripisali upravo tome što se nalazi na obalnom području i što traje sezona: "Hrvatska nije samo obala, a obala je skupa", "Cijene uvijek divljaju tijekom sezone, unormalit će se", "Rekla bih da živiš u skupom gradu".

Ipak, većina smatra kako cijene doista divljaju diljem zemlje i kako to nije problem isključivo obalnih gradova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.