Trgovački lanac u Americi uveo kolica na kovanice. Ljudi pišu: "Potpuno pogrešno"

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U AMERICI kolica za koja je potrebno koristiti kovanicu nisu toliko raširena po trgovačkim lancima. Nekoliko godina ih ima Aldi kod njih, a od nedavno i Weis Markets lanac. Upravo je ovaj potonji uvođenjem kolica na kovanice zaradio negativne komentare na društvenim mrežama. 

Naime, ovaj lanac trgovina u središnjoj Pennsylvaniji odlučio je testirati sustav u kojem je potrebna kovanica da bi se koristila kolica. 

"Osmišljen je kako bi nam pomogao održati niske cijene, osigurati da imamo dovoljno kolica za kupnju na prikladnim lokacijama i minimizirati krađu i štetu na automobilima uzrokovanu labavim kolicima", pojasnio je glasnogovornik Dennis Curtin, prenosi PennLive. Naglasio je da se sustav testira u nekolicini trgovina i da nije inicijativa za cijeli lanac.

Curtain je naglasio da trgovački lanac razumije da će to biti prilagodba za neke kupce, tako da će u početku trgovine kupcima staviti na raspolaganje kovanice. Osim toga, ručne košare dostupne su za manje narudžbe, dodao je Curtin.

Nezadovoljni kupci pokrenuli Facebook grupu

No ovo nije baš leglo pojedinim kupcima, pa su službene profile trgovine preplavili razni komentari, većinom negativni. 

"Otišao sam u svoju lokalnu trgovinu mješovitom robom Weis i našao kolica za kupovinu namirnica zaključana i morate platiti 0.25 centi da sada dobijete kolica! Pa sam otišao u drugu trgovinu. Već postoji i Facebook grupa o tome. Odvratno je i potpuno pogrešno da počnete naplaćivati ​​ljudima korištenje kolica", napisao je jedan kupac na profilu trgovine. 

Drugi su također podijelili svoju frustraciju na Facebooku. "Znate što nije super? Naplaćivati ​​depozite kupcima za korištenje kolica. Ja više nisam kupac", "Ne, hvala što mi otežavate život. Tko nosi kovanice?", "To mora biti najgluplji način ophođenja s kolicima. Zar je 1980.?", "Prvo su zamijenili blagajnike samoposlužnim blagajnama, a sada oduzimaju posao momcima s kolicima tako što su uveli kolica na kovanice", "Ne mogu vjerovati da rade ovo", "Stvarno mrzim kolica za kupovinu na kovanice", "Plaćate kolica, naplaćujete si sami robu... sljedeće će od vas očekivati ​​da opskrbite njihove police."

Pročitajte više