U blizini Drave smjestila se ova predivna kuća za odmor. Pogledajte fotke

Foto: Facebook Holiday house Ved

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U CIJELOJ Hrvatskoj mogu se pronaći prekrasne kuće za odmor, zadnjih godina ponuda je sve bolja, a nas je oduševila ova na koju smo slučajno naišli na Facebooku. Prekrasna kuća za odmor Ved nalazi se u podravskom selu Ferdinandovac, nedaleko od grada Đurđevca.

Otvorena je za goste tek nedavno, u siječnju ove godine, a mi smo porazgovarali s vlasnicom o kući, njezinom uređenju, ali i značenju imena koje nosi. Vlasnica nam je ispričala da je kuća izgrađena na obiteljskom imanju gdje se nalazila stara kuća koju su srušili. 

"Iako mi to nažalost nije struka, oduvijek me zanimala arhitektura i dizajn i zapravo je ideja za kuću odavno "čučala" tu negdje. Na kraju, kad je došao trenutak za planiranje, suprug i ja smo sjeli i zajedno osmislili što bismo htjeli i što nam treba. Inspiraciju za gradnju, odnosno od kojeg će materijala biti pronašli smo na nekim svojim putovanjima", otkrila nam je vlasnica. 

Dnevni boravak i blagovaonica su gotovo cijeli u staklu pa se ljeti mogu spojiti s terasom

Kuća se sastoji od kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i kupaonice u prizemlju te dvije spavaonice i malog spremišta na katu. "Uređena je u industrijskom stilu s elementima countryja s obzirom na to da smo htjeli toplinu i da se na neki način zadrži tradicija starog obiteljskog imanja", rekla nam je. 

Dio kuće koji vrijedi istaknuti je onaj prema dvorištu, odnosno dnevni boravak i blagovaonica jer su gotovo cijeli u staklu pa ljeti kada se sve otvori, unutrašnji dio je spojen s prostranom i udobnom terasom i postaje pravi raj za ušuškati se u mekane jastuke i uživati u prirodi. 

Kuća se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Drave gdje gosti mogu prošetati ili provozati se biciklom i uživati na čistom zraku gotovo netaknute prirode. "Za one koji žele nešto saznati o ovom kraju tu su muzeji, etnografska zbirka i slično, a oni željni aktivnog odmora mogu iskusiti vožnju skelom, zabaviti se na obližnjem paintball terenu ili iskušati sreću u ribolovu", ispričala nam je. 

U blizini Ferdinandovca, na nekih 15-ak kilometara udaljenosti, nalazi se Đurđevac gdje se može posjetiti Hrvatska Sahara Đurđevački pijesci, ali i obići odličan interpretacijski centar i pojesti ručak u tvrđavi iz 15. stoljeća.

Kuća nosi ime po bićima iz hrvatske mitologije

Od vlasnice saznajemo da se gostima kuća jako sviđa i napominju da se u njoj osjećaju kao kod vlastite kuće. "Veliko mi je zadovoljstvo kad na odlasku kažu da se vidimo opet", rekla nam je. 

Pred kraj razgovora dotaknuli smo se neobičnog imena koje kuća nosi te nas je zanimalo značenje. 

"Vedi su bića iz hrvatske mitologije. Navodno su živjeli u šumama od Bilogore do Ferdinandovca i svaki od njih je imao jednu obitelj o kojoj se brinuo i pomagao joj. Naša kuća je naš Ved", rekla nam je. 

Najdraži dio kuće nam nije mogla izdvojiti jer kaže da joj je svaki jednako drag kad je u njoj okružena svojom obitelji i dragim prijateljima. "Imanje je prepuno uspomena na neka lijepa prošla vremena s dragim ljudima kojih nažalost više nema, ali se jako veselim stvaranju novih uspomena u ovom novom izdanju", ispričala nam je. 

Cijene noćenja u kući Ved ovise o terminu, tj. o dobu godine, a kreću se od 150 € do 230 € za noćenje, uz minimum od dva noćenja. Više informacija možete vidjeti ovdje

Pročitajte više