Usporedili smo cijene hrvatskih proizvoda kod nas i u Sloveniji. Pogledajte tablicu

Foto/Ilustracija: Karlo Klasić/INDEX/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ODLUČILI smo usporediti cijene hrvatskih proizvoda na našem tržištu i u Sloveniji i vidjeti postoje li razlike u cijeni i gdje su proizvodi povoljniji, odnosno skuplji. Za usporedbu smo uzeli 34 popularna proizvoda i usporedili cijene u istom trgovačkom lancu dostupnom kod nas i u Sloveniji. 

U zadnjem stupcu u tablici možete vidjeti razliku u cijenama, a posebno su označeni artikli koji su jeftiniji u Hrvatskoj. 

Uvidom u tablicu može se vidjeti da su pojedini proizvodi jeftiniji u Hrvatskoj, poput Dukatovog jogurta Dukatos u kantica pakiranju, abc Classic krem sira, Zdenka topljenog sira Classic, Gavrilović Zimske salame, Zvijezda majoneze, Zvijezda biljnog ulja, Vegete, Podravkinog ajvara itd. Od ukupno 34 proizvoda, njih 16 je povoljnije kod nas.

Jedan pak proizvod ima istu cijenu i kod nas i u Sloveniji - Kraš Moto keksi u pakiranju od 192 g. 

Ovdje možete vidjeti veliku tablicu s usporedbom cijena 100 proizvoda kod nas i u Sloveniji. 

Pročitajte više