Uz ovaj silikonski dodatak za kuhanje više nema brige oko prskanja ulja i nereda

Foto: amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO često koristite tave za pečenje ili pirjanje, vjerojatno ste se suočili s prskanjem ulja ili tekućine koji vrlo brzo zaprljaju i zamaste ploču za kuhanje. Postoje razni dodaci za zaštitu od prskanja, a ovaj koji smo našli je drugačiji od tradicionalnih, najčešće metalnih, na koje smo navikli. 

Sklopivi silikonski štitnik od prskanja promjera 30 cm, 21.96 € (165.46 kn)

Umjesto jednodijelnog dizajna, ovaj se savija napola tako da uz njega možete miješati, prevrtati i grabiti hranu u tavi bez potrebe da ga u potpunosti uklonite. Ventilirani gornji dio sprječava da ulje zaprska ploču te nema dugačku ručku koja ponekad može smetati prilikom kuhanja, posebno ako se na ploči nalazi više lonaca ili tava. 

Sklopivi silikonski štitnik od prskanja promjera 30 cm, 21.96 € (165.46 kn)

Osim toga, zbog ovakvog pametnog dizajna prilično je zgodan i za pohranu jer ne zauzima previše mjesta. Napravljen je od silikona otpornog na toplinu, pa se može prati u perilici posuđa te se može koristiti u mikrovalnoj, zamrzivaču i pećnici do 230 stupnjeva. 

Našli smo ga na njemačkom Amazonu po cijeni od 21.96 € (165.46 kn), a možete ga vidjeti ovdje

Pročitajte više