Za ovaj miris ljudi pišu da "oduzima dah". Može se kupiti na samo jednoj lokaciji

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO nikad niste čuli za brend Avestan, niste jedini. Ova marka mirisa poznata je po tome što izbjegava oglašavanje, a nudi samo jedan parfem, koji se može kupiti samo u fizičkoj trgovini u Londonu. Iza brenda stoji tvrtka Deciem, mnogima vjerojatno poznata po ultrapopularnom brendu The Ordinary. 

Iza brenda Avestan stoji dirljiva priča. Naime, osnovan je u čast preminulom osnivaču Deciema Brandonu Truaxeu. On je umro početkom 2019., a krajem iste godine otvorena su vrata jedine trgovine Avestan na svijetu - u Londonu na adresi 73 Beak St. 

Prostor trgovine ostao je nedovršen

Prostor u kojem je trgovina Truaxe je stvorio još 2018., ali nije doživio da vidi kako je projekt zaživio. Parfem Avestan u minimalističkoj bočici jedini je koji se tamo prodaje, a dolazi iz arhive mirisa koje je Truaxe stvorio, ali ih nije lansirao. Oarfem je u bočici od 50 mililitara i košta 38 funti. 

Kako piše Standard, Truaxe je ovaj prostor dizajnirao uz pomoć kreativnih dizajnera Stephanie Wong i Jasona Santosa. No prostor je ostao nedovršen i ostat će takav. Noću se filmovi nastali tijekom razvojnih faza brenda projiciraju na strop trgovine.

Parfem je viralan na TikToku, a mnogi ga hvale

Ovaj miris, iako mnogima nedostupan, viralan je na TikToku. Kreatori su mu posvetili mnoge videe koji bilježe visoke brojke pregleda. Opisuju ga kao jedan od najekskluzivnijih mirisa na svijetu s neobičnim notama. 

@francis.kassatly Is this the world’s most exclusive fragrance, that also happens to be under $50?! #avestan #fragrance ♬ Walking in the Air - Muspace Lofi
@perfume.maniac #perfumetiktok #perfumetok #maltatiktok #fragrancetiktok #avestan #avestanperfume #londonperfume #theordinary #deciemtheordinary #brandontruaxe ♬ Fine line - Instrumental - Kapa Boy

 "Prekrasna pozadinska priča", "Miris je tako dobar, a i cijena je super", "Ovo je jedan od mojih najdražih parfema", "38 funti, moram ga isprobati", "Moj najdraži zimski miris", samo su neki od komentara na TikToku. 

@yunalome

Not using hash tags and definitely not sponsored. Its called - Avestan. There is only one product, one store, and it smells so unique!! I really love this perfume.

♬ original sound - YUNA // 유나
@octavianwho Must check this out if you are in London ☺️ #avestan #deciem #perfume #spice #london #sotd #perfumetiktok ♬ Evergreen - Richy Mitch & the Coal Miners

Hvale ga i recenzenti na Fragrantici: "Raj papra i lavande, vrlo pristupačna cijena za tako solidan miris", "Jedinstven, začinski citrusno zemljani miris, malo muževniji po mom mišljenju", "Oduzima dah". 

Pročitajte više