Za ovakve mirise sigurno još niste čuli. Evo o čemu se radi

Foto: buly1803.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RAMDANE TOUHAMI i Victoire de Taillac, muž i žena, kreativna pokretačka snaga francuskog brenda ljepote Buly 1803, vole putovati kroz vrijeme u potrazi za inspiracijom. Učinili su to kada su 2006. ponovno pokrenuli francuski brend svijeća Trudon iz 17. stoljeća. I onda opet s brendom Buly 1803, koji su ponovno uspostavili 2014.

Potonji je inspiriran kozmetičkim brendom iz 19. stoljeća tadašnjeg pariškog parfimera Jean-Vincenta Bullyja, koji je bio poznat po svojim parfemima i aromatičnom toniku za kožu, piše The Times.

Stoga ne čudi da je njihova najnovija kolekcija mirisa, Les Jardins Français (Francuski vrtovi), potaknuta otkrićem antikne kutije za sjeme ispunjene ručno ukrašenima kutijama sa sjemenom iz 19. stoljeća.

Inspiracija za nove mirise dolazi iz obiteljskog vrta

Par se godinama igrao idejom korištenja nota povrća u svojim mirisima. "Uvijek smo govorili da je tužno što krastavac ima tako nevjerojatan miris, ali ga možete pronaći samo u jeftinom gelu za tuširanje", kaže de Taillac.

Uz starinske paketiće sjemena, Taillacin entuzijazam također je potaknut njezinom novootkrivenom strašću prema uzgoju voća i povrća u vrtu dvorca u Gaskonji njezine obitelji u jugozapadnoj Francuskoj. "Svijet parfema može biti vrlo konzervativan, uvijek koristeći istu vrstu sastojaka", kaže ona. "Pa smo mislili da bi bilo zabavno učiniti nešto drugačije."

De Taillac većinu svog vrtlarstva obavlja u Luxeubeu, stoljetnom imanju koje je kupio njezin aristokratski djed 1920-ih (potomak kraljevskog gardista Isaaca de Porthaua, za kojeg se smatra da je djelomično inspirirao lik Porthosa u Tri mušketira Alexandrea Dumasa).

Ovdje se obitelj de Taillac okuplja za praznike i posebne prigode. Tijekom pandemije premjestili su kuhinjski vrt i voćnjak iz neposredne blizine kuće na mjesto gdje je nekada bio, bliže boljem izvoru vode. 

Les Jardins Français krasi šest mirisa

Sada, smješten usred prirode, a do kojeg se dolazi dugom šetnjom niz bulevar s drvećem i pokraj malog potoka, ne postoji ništa osim "buke vjetra, pjeva ptica i životinja, od zmija do lisica, koje se kreću okolo", kaže de Taillac. 

I naravno mirisa. "Vrtlarstvo me prvi put privuklo prije deset godina zbog jednostavne praktičnosti uzgoja hrane, ali zadovoljstvo je postalo sve veće", kaže ona. "Uživam u mirisima koji se dižu kada zalijevam biljke, obrađujem zemlju ili obrezujem stabljike i lišće."

I nastavno na mirise iz vrta razvila se nova kolekcija. U njoj se nalazi šest mirisa koji su dostupni kao parfem, sapun, ulje za tijelo i mliječni losion. Mirisi nove kolekcije su: iračka cikla i egipatska rabarbara, indijski krastavac i sirijska metvica, orijentalna potočarka i sardinijski peršin, skandinavski crveni ribiz i peruanska rajčica, karipski slatki krumpir i afganistanska mrkva te andska verbena i ulu bosiljak. 

Cijena ulja za tijelo je 54.16 eura, sapuna 33.34 eura, losiona za tijelo 57.29 eura, a parfema 166.66 eura. Sve proizvode možete vidjeti ovdje

Izvorni tekst napisala je Fiona McCarthy za The Times

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.