Zara širi svoje tržište rabljene odjeće Pre-Owned po drugim europskim zemljama

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MODNI trgovac Zara planira proširiti svoje tržište rabljene odjeće na europska tržišta u drugoj polovini ove godine.

Zara je pokrenula svoje tržište rabljene odjeće pod nazivom Zara Pre-Owned u Ujedinjenom Kraljevstvu u listopadu prošle godine. Kupci mogu prodati ili kupiti rabljenu odjeću na internetskoj platformi nakon što sami dostave slike proizvoda i informacije. Osim toga, mogu zatražiti popravak svojih odjevnih predmeta ili odjeću donirati Crvenom križu.

Sada je prodavač najavio da će tržište biti lansirano u drugim zemljama. Još nije poznato na koliko će se tržišta točno lansirati, ali znamo da je Nizozemska jedno od njih, piše Ecommerce News. Platformom trgovac želi kupcima ponuditi jednostavnu mogućnost preprodaje kako bi produljili životni vijek svojih proizvoda.

Prema istraživanju, samo 8.6 posto sirovina trenutno se vraća u gospodarstvo kako bi se ponovno upotrijebilo. Prijelaz na održivije modele mogao bi generirati 4.5 trilijuna eura dodatne ekonomske proizvodnje do 2030., rekao je Svjetski ekonomski forum.

Partnerstvo sa Stripeom

Kako bi pojednostavila širenje, Zara se udružila s platformom za financijsku infrastrukturu Stripe. Sva plaćanja na tržištu obradit će irska platforma za plaćanja. "Održivost u maloprodaji konačno dobiva pozornost koju zaslužuje kako bi zaštitila naš krhki planet. Oduševljeni smo što je Zara odabrala Stripe kao predvodnika", rekla je Eileen O'Mara, voditeljica globalne prodaje u Stripeu.

Pročitajte više