Zašto su Golden Goose tenisice tako skupe i zašto ih gotovo svi nose?

Foto: Shutterstock/mytheresa.com/farfetch.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DO SADA ste vjerojatno već upoznati s talijanskim tenisicama koje izgledaju iznošeno i imaju smiješno ime - Golden Goose.

Istina je, sam koncept nije inovativan. Već desetljećima traperice se prodaju s unaprijed napravljenim rupama i drugim tragovima nošenja. Tek nedavno ta ideja proširila se na druge odjevne komade i modne dodatke. Prije dvadeset godina brend Golden Goose Deluxe je rođen - inspiriran skate kulturom Južne Kalifornije i bezvremenskom ljepotom talijanske ručne izrade.

Kako magazin Italist navodi, osnivači Alessandro Gallo i Francesca Rinaldo su usvojili mantru "savršene nesavršenosti" kako bi ostavili jedinstven pečat na modnoj sceni kroz svoje sada već kultne tenisice.

Zašto su tako skupe?

I dok je u luksuznom modnom svijetu uobičajena ujednačenost i preciznost, Golden Goose zahvalnost iskazuje prema jedinstvenosti koja proizlazi iz ručnog stvaranja. Svaki par tenisica koji izlazi iz tvornice u Venetu jedinstven je.

Svake sezone Golden Goose predstavlja nove stilove s originalnim završnim obradama, sve povezane s tehničkom vještinom talijanskih obrtnika. Baš kao što i neke traperice imaju rupe, na svaki par tenisica nanose se ogrebotine i sitne oznake koje im pridodaju autentičan osjećaj "dodira života".

I iako možda izgledaju "korišteno", Golden Goose tenisice se zapravo proizvode od najkvalitetnijih materijala koji čine talijanske cipele poznatima: punozrnata teleća koža, vrhunske pamučne vezice te pamučna podstava. 

Cijena Golden Goose tenisica odražava nekoliko faktora. Svaki par je unikatno ručno izrađen i ručno obrađen, što znači da je za njihovu proizvodnju potrebno više vremena.

Osim toga, svaki model (npr. Superstar, Ball Star, Hi-Star, Francy, Slide) ima jedinstven dizajn i nove boje svake sezone, stvarajući stalnu promjenu, ovisno o modelu, spolu i sezoni.

Izdvojili smo tri najdraže tenisice u nastavku

Predstavljene 2007. godine, Super-Star tenisice su najprepoznatljiviji dizajn Golden Goosea, koji se svake sezone osvježava ekskluzivnim završnim obradama i inovativnim materijalima. Super-Star je bio pionir, s prepoznatljivim detaljem bočne zvijezde Golden Goose. Ako tražite ležerne, udobne i svestrane tenisice, Super-Star je pravi izbor za vas. 

Super-Star ukrašene kožne tenisice, cijena je 490 eura (3691.91 kn)

Inspirirane košarkaškom scenom 80-ih i kulturom američkih sveučilišta, visoke tenisice Sky Star izrađene su od glatke nappa kože. Osim prepoznatljive bočne zvijezde, ističe se i potpis Golden Goose na gornjem dijelu. Sky Star proizlazi iz modela Ball Star, niskih tenisica koje su nadahnuće pronašle u sveučilišnom košarkaškom duhu.

Sky-Star visoke tenisice, cijena je 563 eura (4241.92 kn)

Dad-star kombinira mrežasti i antilop gornji dio s istaknutim amblemom zvijezde. Dostupan je u raznovrsnim nijansama, od klasične bež do leopard printa. 

Dad- star tenisice, cijena je 458 eura (3450.8 kn)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.