Ovo je glavni razlog zašto mnogi kupuju AirTag

Screenshot/Foto: TikTok/apple.com/samsung.com/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U PETAK, 19. srpnja dogodio se nezapamćeni globalni IT kvar koji je zaustavio mnoge sustave u Hrvatskoj i svijetu. Smatra se da je globalni incident nastao uslijed problematičnog ažuriranja softvera američke tvrtke za kibernetičku sigurnost CrowdStrike na operativnom sustavu Windows.

Ažuriranje softvera izazvalo je kaos u računalnim sustavima diljem svijeta. Otkazivani su letovi, neki mediji su morali prekinuti emitiranje, a korisnici nisu mogli pristupiti nizu usluga, od bankarstva do zdravstva.

Tiktokerica Issa Okamoto snimila je video na aerodromu koji prikazuje kaos nakon leta dok je pokušavala pronaći svoju prtljagu. Video, koji je skupio 1.4 milijuna pregleda u samo jednom danu, pokazuje gomilu kovčega i putnike kako traže svoje među njima.

@issaokamoto

July 19th, 2024 was the longest day of my year lol

♬ You're Fucked - Ylvis

"Zbog ovoga uvijek stavim AirTag u prtljagu kad putujem", bio je jedan od komentara koji se ponavljao ispod njezinog videa. Drugi su izjavili kako će nabaviti AirTag nakon gledanja videa, ne želeći se naći u sličnoj situaciji. "Sada će sigurno skočiti prodaja AirTagova", našalila se jedna osoba.

Koristan uređaj

AirTag je uređaj za praćenje koji je razvio Apple s ciljem pomoći korisnicima u lociranju predmeta poput ključeva, torbi i prtljage. Ovaj mali uređaj povezuje se s iPhoneom ili iPadom i koristi Appleovu mrežu Find My, koja omogućuje lociranje izgubljenih predmeta koristeći signal koji detektiraju milijuni Apple uređaja diljem svijeta.

Apple AirTag, Amazon, cijena na popustu je 32.33 eura

Ako korisnik postavi AirTag unutar svoje prtljage i ona se izgubi ili završi na pogrešnom mjestu, dovoljno je otvoriti Find My aplikaciju na Apple uređaju kako bi se prikazala posljednja poznata lokacija AirTaga. U slučaju da je prtljaga unutar dosega, moguće je aktivirati zvuk na AirTagu, što olakšava pronalazak. Ako prtljaga nije u blizini, Find My mreža će obavijestiti korisnika čim neki drugi Apple uređaj zabilježi signal izgubljenog AirTaga.

Zahvaljujući AirTagu, korisnici mogu putovati s više mira znajući da imaju praktičan način praćenja svoje prtljage, čime se smanjuje mogućnost trajnog gubitka stvari.

Android alternativa

Ako tražite alternativu Appleovom AirTagu za Android uređaje, postoje brojne opcije. Tile nudi različite Bluetooth trackere za praćenje predmeta poput ključeva i torbi. Samsung Galaxy SmartTag je sličan alat, prilagođen korisnicima Samsung uređaja, s dodatnom mogućnošću upravljanja pametnim uređajima.

Tile Mate, Amazon, 24.99 eura
Galaxy SmartTag2, Amazon, cijena na popustu je 22.99 eura

Chipolo nudi trackere kao što su Chipolo ONE i Chipolo CARD, idealne za novčanike i torbe. Ako ne želite fizički tracker, Googleova usluga Find My Device pomaže u lociranju izgubljenih ili ukradenih Android uređaja. 

Chipolo, Amazon, 25 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.