Zgrozio ju je prizor u Fructalovom soku od naranče: "Želudac mi se okrenuo"

Foto: Čitateljica

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE par dana jedna gospođa požalila se na Facebooku da je popila čašu Fructalovog soka, a zatim je nakon toga poželjela popiti još jednu, ali je osjetila težinu u tetrapaku. Otvorila ga je i imala što za vidjeti. "Želudac mi se okrenuo", napisala je između ostaloga i upozorila druge: "Pripazite malo što kupujete." 

Kontaktirala je Nectar iz Bačke Palanke koji je i vlasnik Fructala, ali nije dobila odgovor. U priču se uključila i Facebook stranica Halo, inspektore koja je također poslala upit za sporni proizvod i uspjela dobiti odgovor.

ODVRATNO: OTKUD OVO U FRUCTALOVOM SOKU?! Svega smo se nagledali u prošlih nekoliko godina. Samo, do sada, nismo imali...

Posted by Halo, inspektore on Saturday, 30 December 2023

Prenosimo ga u cijelosti. 

"Mi smo kompanija koja posluje prema najvišim standardima proizvodnje prehrambenih proizvoda i postoje usvojene procedure koje poštuju i prava potrošača.

Takva procedura nalaže da istražimo reklamaciju na način koji je transparentan za sve strane, što podrazumijeva da nam se dostavi uzorak (ili nam se da adresa kako bismo isti preuzeli) predmetnog proizvoda, da nam javite broj serije sa pakovanja i datum punjenja i ukoliko je moguće račun prodajnog objekta u kojem ste proizvod kupili. Na taj način možemo uraditi kompletnu laboratorijsku analizu sa čijim izveštajem biste bili upoznati.

Drugačije ne možemo da utvrdimo što je u pitanju i koji je uzrok. Proizvod je možda bio oštećen u transportu ili skladištu trgovca, odnosno radnje u kojoj ste kupili proizvod. Veoma je važna manipulacija proizvodom, na koju nažalost, nakon isporuke ne možemo da utičemo", glasio je odgovor iz Nectara.

Kako prenosi Halo, inspektore, gospođa nažalost nije sačuvala tetrapak soka jer joj se nitko nije povratno javio. No ako se kupcima dogodi ovakva situacija, sada znaju kako trebaju postupati - sačuvati uzorak, obavijestiti trgovinu i proizvođača te po mogućnosti sačuvati račun. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.