17-godišnjakinja pobijedila drugu igračicu svijeta za polufinale Roland Garrosa

Foto: Hina

SENZACIJA u Parizu. Mira Andrejeva, 17-godišnja ruska tenisačica, ostvarila je najveći uspjeh u karijeri plasmanom u polufinale Roland Garrosa, u četvrtfinalu je svladala drugu igračicu svijeta Arinu Sabaljenku sa 6:7(5), 6:4, 6:4.

Već je četvrtfinale bio rezultat karijere za Andrejevu, 38. s WTA ljestvice, koja će se za finale boriti protiv Talijanke Jasmine Paolini koja je ranije u srijedu svladala Kazahstanku Jelenu Ribakinu sa 6:2, 4:6, 6:4. Sabaljenka je ovim porazom ostala bez osmog polufinala u nizu na Grand Slam turnirima.

Sabaljenka je bolje otvorila četvrtfinalni meč te je povela 3:1, ali je Andrejeva uzvratila s četiri osvojena gema u nizu i vodstvom 5:3. Mlada ruska tenisačica ipak nije uspjela privesti kraju prvu dionicu, već se prvi set lomio u tie-breaku gdje je za nijansu bolja bila Sabaljenka.

Preokretom do polufinala

U drugom setu je nastavljena izjednačena borba u kojoj je Andrejeva skoro po drugi put u meču prokockala prednost. Vodila je 4:2, ali je Sabaljenka došla do servisa za 5:5. Ipak, mlada ruska igračica slomila je u tom trenutku suparnicu i izjednačila na 1:1 u setovima.

Početkom trećeg seta, nakon dva sata igre, Sabaljenka je izgledala posve iscrpljeno i čekalo se samo hoće li mlada Andrejeva imati mentalne snage za završnu egzekuciju. Sabaljenka je unatoč slabijem kretanju prva došla do breaka i povela 3:2, ali nakon dva i pol sata igre ipak se radovala Andrejeva koja je na kraju slavila sa 6:7(5), 6:4, 6:4.

Tijekom utorka su međusobni polufinalni meč izborile prva i treća nositeljica, Poljakinja Iga Šwiatek i Amerikanka Coco Gauff.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.