17-godišnji Etiopljanin nanio Rudishi prvi poraz nakon više od dvije godine

MLADI etiopski atletičar Mohamed Aman (17) pobrinuo se za veliko iznenađenje na mitingu koji je po jakoj kiši održan u nedjelju navečer u Milanu.

Aman je u utrci na 800 metara pobijedio vladara te discipline, Kenijca Davida Rudishu, kojem je to prvi poraz nakon kolovoza 2009. godine i Svjetskog prvenstva u Berlinu. U tom je razdoblju 22-godišnji Rudisha dvaput rušio svjetski rekord i postao svjetski prvak na nedavnom SP-u u Daeguu, a pritom je skupio impresivne 34 pobjede u nizu (računajući i kvalifikacijske utrke na velikim natjecanjima).

No, seriji je u nedjelju došao kraj. Rudisha je držao vodstvo na 600 metara, ali u završnici ga je prestigao etiopski tinejdžer, aktualni svjetski mlađejuniorski rekorder i svjetski doprvak u istoj dobnoj kategoriji. Aman je utrku završio s vremenom 1:43.50, a Rudisha je zakasnio sedam stotinki.

Na istom mitingu je Ana Čičerova pobijedila u skoku u vis s preskočenih 1.96 metara. Iako je preskočila tu visinu iz prvog pokušaja, zbog jake kiše je odustala od daljnjeg natjecanja.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.